Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
princ student

Prije ubojstva rekao mi je: Bolje da se odmorimo

davor golubić
Foto: Obiteljski arhiv
1/3
06.06.2012.
u 12:00

Davor je planirao, priča majka, vratiti dugove Josipu Antiću i otići iz Hrvatske. Bio je u strahu, dodaje, otkad se vratio

– Moga sina nije ubila balkanska mafija. Bio je predivan dečko, sin o kakvom sam mogla samo sanjati. Strašno mi je ono što govore, da je kockao i preprodavao kokain, to pričaju samo da ga oblate i skrenu pozornost. Davor se time nije bavio, a imao je samo jednog neprijatelja – govori očajna majka Davora Golubića (38), vlasnika kafića “Princ student”, likvidiranog s tri hica u glavu na Savskoj cesti.

Podsjetimo, prema informacijama iz podzemlja, iza ubojstva Davora Golubića stoji balkanska mafija u Sloveniji od koje je Golubić navodno dobio 15 kilograma kokaina koji nikad nije platio. No, njegova obitelj to sve oštro demantira.

Istina je, nastavlja neutješna majka, da je bio dužan mnogo novca, ali ne svojom krivnjom.

Kad spominje neprijatelja, Golubićeva majka misli na Josipa Antića Zefu pod čijim se imenom u zemljišnim knjigama nalazi imovina Golubićevih vrijedna navodno oko tri milijuna eura. Još 2007. Davor i njegova majka prijavili su Zefu za iznudu, a spor zbog toga na Županijskom sudu još traje. Stoga je imovina Golubićevih, tvrdi majka, pod plombom dok se to ne riješi.

Pobjegao u Sloveniju

Davor je zbog dugovanja Zefi pobjegao u Sloveniju, gdje je upoznao svoju djevojku S. D. Prema pričanju njima bliskih, bili su vrlo zaljubljeni i živjeli su vrlo skromno. Da se prehrane, njegova je djevojka nakon škole radila u jednom kafiću. No, društveni Davor teško je izdržavao svojevrsnu izolaciju u Sloveniji, a osim toga u Zagrebu su ga čekala suđenja na kojima se morao pojavljivati. Stoga je spakirao kovčege i vratio se u rodni grad. Zbog straha da mu se nešto ne dogodi, s djevojkom je iznajmio stan u Hoto villama u Svetoj Nedelji, zato što je zgrada imala portira, što mu je garantiralo veću sigurnost. U kakvom je strahu bio pokazuje i to što je, kada bi dolazio majci u posjet u stan iznad kafića “Princ student”, pretraživao stan u strahu od mogućih bombi. Namjeravao je otići iz Hrvatske čim se spor sa Zefom riješi.

Golubićev prijatelj Vedran R. iz Sesveta kaže da nema pojma tko stoji iza Golubićeva ubojstva, no o Davoru, ističe, može reći samo sve najbolje.

– Bio mi je najbolji prijatelj, spasio mi je život nakon suprugine smrti. Mjesecima me nije ostavljao samog sve dok ga u Sloveniji nisu uhitili zbog krivotvorenja eura – govori Vedran R. dodajući da je istina da mu je supruga umrla u slovenskom hotelu, no da tada s njima nisu bili ni Davor ni njegova djevojka, koja je inače bila puno mlađa od pokojnog Golubića.

Također, Vedran R. demantira da su mu nedavno pucali na crveni Ferrari po kojem je poznat.

– Bacili su kamen koji je gotovo probio šajbu. Nisam ga otad popravljao jer trenutačno nemam toliko novca – kaže Vedran R dodajući da se taj incident dogodio za vrijeme Golubićeva života, a ne nakon likvidacije, kao što su neki tvrdili. Samo nekoliko minuta prije nego što je Davor likvidiran, Vedran R. čuo se s njim telefonski.

– Zvao sam ga da iziđemo navečer, ali odbio me. Godinama smo se družili, ali to je bilo prvi put da kaže kako je bolje da se večeras odmorimo – priča Vedran.

Ne poznaju se

Iako su postojale informacije da Vedran R. stoji iza nedavnog bacanja eksplozivne naprave na raskošnu kuću Mihaela Š. (39) u Sesvetama zbog nekih dugova oko kokaina, obojica to demantiraju. Vedran R. kaže da za tog Mihaela nikada nije čuo, a Mihael Š. tvrdi da i ne zna tko je Vedran.

Komentara 22

PA
paper2cuts
12:05 06.06.2012.

OT : nekako je brzo nestao s naslovnice clanak o definitivnoj prodaji HPB.a i CO.a

K1
k1milica
12:26 06.06.2012.

i ja sam mojem gazdi koji me nije platio ni vratio (moj)alat rekao, dok god lajem na (protiv) tebe ima neke komunikacije ... ali kad pocnem o tebio sve najbolje ....

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
12:49 06.06.2012.

Nema dima bz vatre ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije