Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matić Stožeru

'Prije se trčalo u Zagreb na poziv bilo kakvog pomoćnika ministra'

Predrag Matić Fred
Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2013.
u 18:09

Treba učiniti sve da se nađe rješenje jer, kako se stvari odvijaju, bojim se da se sve to neće najsretnije završiti, rekao je Matić upućujući na to da bi prije nekoliko godina na poziv bilo kakvog pomoćnika ministra svi otrčali u Zagreb

Poslije prošlotjednih teških riječi oko (ne)održavanja sastanka između premijera Vlade RH Zorana Milanovića i predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas je u Zagrebu Milanović rekao da je inicirao novi sastanak na koji je pozvao skupinu građana.

– I dalje pozivam na razgovor, a sve one kojima smeta dvojezičnost u Vukovaru pozivam da pokažu velikodušnost Moramo živjeti normalno i razgovarati kao normalni ljudi. Ćirilica nije nikakav bauk, rekao je Milanović ističući da će 18. studenoga u Vukovar svakako doći jer će tamo biti deseci tisuća ljudi. O uvođenju dvojezičnosti u Vukovar govorio je i ministar branitelja Predrag Matić napominjući da je već tri puta dogovarao sastanak Stožera i Vlade, ali da se uvijek ispriječe neke druge stvari.

– Sada je to e-mail koji se mora poslati dva dana unaprijed. Međutim, mi nećemo odustati. Ovaj se problem ne tiče moga ministarstva, ali ja kao Vukovarac spreman sam dogovarati sastanak koliko god to puta bude trebalo jer se razgovarati mora. Treba učiniti sve da se nađe neko rješenje jer, kako se stvari odvijaju, bojim se da sve to neće završiti najsretnije, rekao je Matić upućujući na to da bi prije nekoliko godina na poziv bilo kakvog pomoćnika ministra svi otrčali u Zagreb na razgovor dok se danas uvjetuje predsjednik Vlade RH.

Glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Igor Gavrić kaže da je Stožer spreman na razgovor te da do sada nisu dobili ni jedan službeni poziv iz Vlade RH. – Neka se službeno obrate da sjednemo, popričamo i pokušamo riješiti problem. To može biti bilo gdje u Hrvatskoj. Međutim, mi nećemo odstupiti od svojih zahtjeva. Oni mogu postavljati dvojezičnih ploča koliko god hoće, ali one u Vukovaru sigurno neće dugo ostati na fasadama, poručio je Gavrić.

>> Milanović ide u Vukovar: Ćirilica nije bauk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije