Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARAPSKO PROLJEĆE
Povratak na članak

Prije pet godina udareni su temelji Islamske države

Želja za demokracijom donijela anarhiju, terorizam džihadista i migracijsku krizu

Komentari 28

BA
Banirat
10:05 15.01.2016.

Temelji Islamske Drzave udareni su invazijom i okupacijom Iraka. Islamska Drzava je poklon svijetu od Predsjednika George W Busha i Premijera Anthony Charles Lynton Blaira.

VL
Avatar abakus
abakus
10:44 15.01.2016.

Prije pet godina, u vrijeme tzv. arapskog proljeća, mnogim ljudima je bilo jasno da se radi o namjernom, izvana potaknutom, organiziranom i dirigiranom rušenju stabilnih država (čitaj: ZLOČINU!) kako bi se posijali kaos i kako bi se taj kaos kasnije proširio i na mnoge druge inače mirne i stabilne zemlje svijeta, pogotovo Europe. Da je taj trud "uvoženja demokracije" (čitaj: uništavanje stabilnih država s vrlo teškim i nesagledivim posljedicama kako za stanovništvo tih država tako i šire) i te kako dao rezultate, vidimo posljednjih mjeseci tijekom kojih se kaos iz tog područja svijeta počeo opasno i vidljivo prelijevati i na ulice europskih gradova. Na žalost, ljudi koji su na to upozoravali odmah su od dežurnih dušebrižnika proglašeni protivnicima progresa, nazadnima, zagovornicima diktature i protivnicima ljudskih, napose ženskih prava. Danas vidimo taj progres: Ubijeno tko zna koliko ljudi, tko zna koliko mučeno, umrlo od gladi, tko zna koliko žena silovano i maltretirano na sve moguće načine, tko zna koliko djece ubijeno ili pretvoreno u sjekače glava ispranih mozgova. Čestitke "progresivcima" na svemu tome...

VL
DI
dinamojavolim1
10:49 15.01.2016.

pazi ti ovo:"cilj arapskog proljeca je uvodjenje demokracije i oslobadjanje od diktatorskih kandzi"...svatko imalo pametan zna sta je bio cilj arapskog proljeca,a to sigurno nije bilo uvodjenje demokracije...

VL
DU
Deleted user
10:21 15.01.2016.

Želja za demokracijom donijela anarhiju, terorizam džihadista i migracijsku krizu. Ne znam dali da se smije ili plačem na ovaj članak. Koja želja za demokracijom? Svi diktatori koji su maknuti sa vlasti u jednom trenutku su tamo postavljeni od strane zapada da bi služili zapadu na uštrb vlastitog narod i svoje zemlje. Kada su ti vođe željeli nešto napraviti za svoju zemlju proglašeni su diktatorima. Najgore od svega je kada jedan obrazovani novinar ide pisati ovakav članak. Što ne napišete jednom istinu? nismo više u komunizmu da se morate bojati golog otoka.

VL
SH
srce_hrvatsko
10:10 15.01.2016.

Danas je godišnjica međunarodnog priznanja Hrvatske, a ovdje se piše o temeljima islamske države. Lijepo..zaista neki vole svoju domovinu..ko pas ježa..

VL
Avatar superhik74
superhik74
14:25 15.01.2016.

Kao prvo to nije istina, temelji su udareni u okupiranom Iraku jos 2006 godine kao reakcija na ilegalnu Americko-Britansku okupaciju a tek su se poceli nezaustavljivo siriti odlaskom glavnine okupacijskih snaga iskoristivsti kaos u susjednim drzavama koje su takodjer Americko-Britanske tajne sluzbe u kooperaciji s Izraelom, Saudijskom Arabijom, Turskom i Katarom izazvale tzv. "smjenama rezima". Oni su ISIL pokusali iskoristiti za popravak vlastitog previda da ce rusenjem Saddama Husseina samo ojacati utjecaj Irana koji je jedina drzava s vecom kolicinom nafte i plina koja nije njihov klijent od 1979 godine. Stvari su izmakle kontroli i onda su ih Rusi totalno razotkrili vlastitom intervencijom a sada vec svi znamo pokvarenu zapadnu igru. Sve maske su pale i sada u panici zapadni kolonijalisti pokusavaju spasiti sto se spasiti da.

VL
FO
ForeignLegion1987
11:25 15.01.2016.

tko je autor,,,ovog clanka,,,kaze se....temelji,,,,,,samozvane....islamske drzave..ocigledno je autor na strani tih ludaka,,,bezvezni clanak o jos bezveznijim ludacima iz tog samozvanog isila,,,,ako je ovo ,,,islam,,,onda je islam najvece zlo ovoga svijeta,,,i to treba do temelja iskorijeniti na veliku zalost autora ovog clanka

VL
NO
nogogaz
10:45 15.01.2016.

Več smo jednom islamskim pobunjenicima pomogli oružjem.... i dobili u zahvalu glavu tomislava.... sada imamo ponovo priliku, da jim pomognemo oružjem. Kad se mjenja oružje, ne najmanji dio završi u kriminalnom podzemlju a novčanici odabranih nekako sumljivo se udebljaju. ...... ... Izbjeglice u hrvatskoj dobit će super arsotiman oružja....

VL
LA
Lavica7
11:22 15.01.2016.

Imamoo Mandatara, buduceg Premijera. Svaka slicnost je slucajna...

VL
DU
Deleted user
10:52 15.01.2016.

I vi to nama objavljujete na Dan međunarodnog priznanja Hrvatske? Dobro da me podsjetite zašto ne kupujem niti planiram kupovati VL.

VL
GV
golub Vaso
20:12 15.01.2016.

Je li ovo došlo iz američke ambasade na objavu? Vrlo loša propaganda.

VL
LA
Lavica7
11:21 15.01.2016.

Svaka slicnost je slucajna. Ha,ha,ha.

VL
Avatar darkkati
darkkati
10:48 15.01.2016.

Prije 24 godine hrvatske države

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.