Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prije Himalaja bile u Gospiću i na Velebitu

U Gospiću su bile alpinistice Iris i Darija Bastijančić iz Rijeke koje su se i uspele na najveći svjetski vrh, Jana Mijailović iz Zadra, Tea Đurek iz Zagreba, dr. Lana Đolangić iz Zagreba i Darko Berljak, voditelj ekspedicije.
23. listopada 2009. u 20:46 1 komentara 94 prikaza
alpinistice
Foto: Marko Čuljat

GOSPIĆ – U hotelu Ana večeras je dio hrvatske ženske ekspedicije na Mont Everest (8850 m) iz svibnja ove godine održao predavanje s projekcijom dokumentarnog filma o tome pothvatu.

U Gospiću su bile alpinistice Iris i Darija Bastijančić iz Rijeke koje su se i uspele na najveći svjetski vrh, Jana Mijailović iz Zadra, Tea Đurek iz Zagreba, dr. Lana Đolangić iz Zagreba i Darko Berljak, voditelj ekspedicije. Na predavanju je bilo oko 150 planinara iz Gospića, Senja, Brinja i Duge Rese.

 - Teško se bilo uspinjati po ledenjacima na minus 50 stupnjeva, ali su se djevojke izborile za uspjeh - istaknuo je Tomislav Čanić, predsjednik PD Željezničar iz Gospića i potpredsjednik Hrvatskoga planinarskog saveza.

 - Ovaj hotel i vaši planinari bili su nam domaćini protekle zime prije našeg odlaska na Himalaje. Imali smo odlične pripreme u Baškim Oštarijama i na Velebitu što je doprinijelo uspjehu - rekao je Darko Berljak, vođa ekspedicije i režiser dokumentarnog filma koji je oduševio planinare.
Hrvatsku ekspediciju financijski je podupro Grad Gospić.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak