Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prije Himalaja bile u Gospiću i na Velebitu

U Gospiću su bile alpinistice Iris i Darija Bastijančić iz Rijeke koje su se i uspele na najveći svjetski vrh, Jana Mijailović iz Zadra, Tea Đurek iz Zagreba, dr. Lana Đolangić iz Zagreba i Darko Berljak, voditelj ekspedicije.
23. listopada 2009. u 20:46 1 komentara 103 prikaza
alpinistice
Foto: Marko Čuljat

GOSPIĆ – U hotelu Ana večeras je dio hrvatske ženske ekspedicije na Mont Everest (8850 m) iz svibnja ove godine održao predavanje s projekcijom dokumentarnog filma o tome pothvatu.

U Gospiću su bile alpinistice Iris i Darija Bastijančić iz Rijeke koje su se i uspele na najveći svjetski vrh, Jana Mijailović iz Zadra, Tea Đurek iz Zagreba, dr. Lana Đolangić iz Zagreba i Darko Berljak, voditelj ekspedicije. Na predavanju je bilo oko 150 planinara iz Gospića, Senja, Brinja i Duge Rese.

 - Teško se bilo uspinjati po ledenjacima na minus 50 stupnjeva, ali su se djevojke izborile za uspjeh - istaknuo je Tomislav Čanić, predsjednik PD Željezničar iz Gospića i potpredsjednik Hrvatskoga planinarskog saveza.

 - Ovaj hotel i vaši planinari bili su nam domaćini protekle zime prije našeg odlaska na Himalaje. Imali smo odlične pripreme u Baškim Oštarijama i na Velebitu što je doprinijelo uspjehu - rekao je Darko Berljak, vođa ekspedicije i režiser dokumentarnog filma koji je oduševio planinare.
Hrvatsku ekspediciju financijski je podupro Grad Gospić.

PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
NIKA ISTRAŽUJE
Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem