Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir B. (40) sumnjiči se da je godinama ucjenjivao poduzetnika G. S.

Prije 7 godina posudio 2000 DEM, vratio mu 200.000 kuna

kune
arhiva VL
16.12.2009.
u 20:15

Damir B. već je prijavljivan zbog krađa i razbojstava, a svom je dužniku dolazio na kućna vrata te lupao i prijetio pištoljem.

Damir B. (40), koji je policiji otprije poznat po krađama i razbojstvima, sumnjiči se za ucjenjivanje poduzetnika G. S. (41), priopćila je policija.

Prije sedam godina G. S. je od svog poznanika Damira B. posudio 2000 ondašnjih njemačkih maraka. Dogovor je bio da će G. S. novac, s odgovarajućim kamatama, vratiti za nekoliko mjeseci nakon ostavinske rasprave u kojoj je trebao dobiti nešto novca. Kako se valuta u europskim zemljama u međuvremenu promijenila, obećao je Damiru B. vratiti 3000 eura.

Ostavinska rasprava se zakomplicirala, poduzetnik je nakon godinu i pol dana vratio 9000 kuna, a dug se s godinama povećavao. Iako je već dugovao novac Damiru B., i dalje je od njega posuđivao svote od 100, 200 i 1000 eura. Kao jamstvo za povrat novih dugova stavio je svoj golf koji je kupio na leasing.

Kad je shvatio da neće vidjeti svoj novac, Damir. B. došao je u dom G. S. i zaprijetio mu pištoljem. Nakon tog “prijateljskog uvjeravanja” Damir B. i G. S. složili su se kako je najbolje dug, koji je sad već narastao i do 50.000 eura, staviti na papir i sve lijepo ovjeriti kod bilježnika.

Želeći se izvući iz dugova, G. S. je Damiru B. “pod račun” dao građevinski materijal, tehniku i na kraju i golf kupljen preko svoje tvrtke. No, golf je Damiru B. oduzet, jer za automobil nije plaćan leasing.

Kad je dug G. S. prije šest mjeseci narastao na čak 100.000 eura, Damir B. je počeo intenzivno prijetiti svom dužniku. Zvao ga je telefonom, prijetio njemu i njegovoj obitelji te je došao u njegov dom i zaprijetio mu smrću pokazavši pištolj koji je skrivao ispod majice.

U prosincu ove godine Damir B. ponovno je došao pred kuću G. S.. Lupao mu je po vratima i prijetio, a poduzetnik ga je prijavio policiji. Damir B. tada je uhićen te je utvrđeno da mu je G. S. tijekom sedam godina za dug od 15.000 kuna isplatio 200.000 kuna u novcu i robi. Damir B. priveden je istražnom sucu zagrebačkoga Županijskog suda, a nakon ispitivanja određeno mu je zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar sultan46
sultan46
21:46 17.12.2009.

MADDALENA7 hahah ko pise o KM evri i kune se spominju...

Avatar sultan46
sultan46
00:02 19.12.2009.

TINAKITU..ako neznas naci di to pise o KM onda polako redom sve procitaj i ono sto je MADDALENA7 napisala,,al polako citaj da ne preskocis ono na kraju di pise 2000KM.slovkaj inace se moze opet desiti da ne procitas kako treba i osim toga za tvoju info,,euri su izasli 1.1.02 i marke su se jos koristile do 03 god.

RA
radant
10:37 17.12.2009.

doživotna robija za lihvara, a i što je ovaj nesretnik ćekao što nije slomio budalu i strpao ga u invalidska kolica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije