Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA U ROVOVIMA
Povratak na članak

Prije 100 godina: Bitka koja je odlučila rasplet 1. svjetskog rata

Velika Britanija i Francuska obilježile su u utorak 100. godišnjicu bitke kod Amiensa koja im je otvorila put prema pobjedi u Prvom svjetskom ratu

Komentari 20

ZV
Zvjerko
21:48 08.08.2018.

...Jer su se carevi igrali rata... (Đorđe Balašević)

VL
ST
Stipan
21:22 08.08.2018.

Englezi, Njemci , Francuzi , ljudsko prokletstvo . 3000 godina su samo vodili ratove. Jedni protiv drugih ili sami protiv sebe. Divlji narodi.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:53 09.08.2018.

1. svj. rat je odlučen oktobarskom evolucijom i egzekucijom cara. tim činom nestali su i poništeni svi ugovori ruskog carstva za englezima i francuzima, rusija nazadovala, a u europi pobijedili neki koji nisu trebali. da toga nije bilo, ne bi turska gospodarila bosporom i dardanelima, već rusija. sami izvedite zaključak.

VL
Avatar matteo999
matteo999
21:50 08.08.2018.

Balkanski su cigani ubojstvom prijestolonasljednika 1914. izazvali WWI , dok je Evropa platila tu ludost milijunima mrtvih, ranjenih i golemim razaranjima, gamad je osnivanjem prve šugoslavije proširila svoj utjecaj na područja koja nikad u povijesti nisu kontrolirali. Ulaskom u tu prokletu tvorevinu, hrvatski narod se odvojio od srednje Evrope kojoj je stoljećima pripadao da bi postao dio Balkana, šupka Evrope, gdje evropska civilizacija prestaje, ustupajući mjesto turskom okotu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.