Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ŠEST DANA

Prijavljuju roditelje: Splitska policija otkrila koliko su pirotehnike oduzeli od maloljetnika

Zagreb: Konferencija za medije povodom početka operativne akcije "Mir i dobro"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
27.12.2023.
u 12:51

Iz PU Splitsko-dalmatisnke podsjetili su kako su svakih blagdana česte ozljede zbog nesavjesne uporabe pirotehnike, kao što su prije pet dana na području Solina dvojica dječaka lakše ozlijeđena

U proteklih šest dana policijski službenici su na području Splita i Solina od maloljetnih osoba oduzeli ukupno 80 komada različitih pirotehničkih sredstava. Isto tako, podnijeli su ukupno deset prekršajnih prijava, od čega čak sedam protiv roditelja jer su pirotehnička sredstva koristila djeca mlađa od 14 godina, doznajemo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Iako je od srijede, 27.12.2023. godine do 2. siječnja 2024. godine dozvoljeno korištenje pirotehničkih sredstava, zakonska ograničenja vrlo su stroga. Stoga iz Policije upozoravaju kako se dozvoljena pirotehnika može koristiti samo na otvorenom, a nikako u zatvorenim prostorima, a zabranjena je njezina uporaba na prostorima gdje se okuplja veći broj građana.

Iz PU Splitsko-dalmatisnke podsjetili su kako su svakih blagdana česte ozljede zbog nesavjesne uporabe pirotehnike, kao što su prije pet dana na području Solina dvojica dječaka lakše ozlijeđena tijekom nepravilnog korištenja pirotehnike.

Zbog toga su pozvali roditelje da djeci mlađoj od 14 godina ne kupuju pirotehniku, da vode brigu o sigurnosti djece i pobrinite se da ne koriste pirotehnička sredstva jer mogu trajno narušiti njihovo zdravlje, da razgovaraju s djecom i ukažu im na moguće štetne posljedice i, na koncu, da svojim primjerom pokažu djeci kako se blagdani mogu proslaviti i bez pirotehnike.

POVEZANI ČLANCI:

Za koji dan trgovi i središta mnogih hrvatskih gradova bit će pozornice za nastup brojnih izvođača, a velik broj građana planiraju dočekati Novu godinu na otvorenom, na organiziranim javnim dočecima. Na takvim mjestima, zbog velikoga broja okupljenih ljudi, petarde je zabranjeno bacati. Bilo bi najbolje odustati od te vrste zabave jer ozljede zbog petardi mogu biti i vrlo ozbiljne, od opeklina do amputacije.

- Suzdržite se od uporabe pirotehnike i na taj način kreirajte mirno i sigurno okruženje za vašu obitelj, prijatelje, susjede u vašem kvartu! - poručili su iz policije.

>> VIDEO Hrvati opet ispali naivni: Dva puta za redom nasjeli na istu 'nagradnu igru'

Ključne riječi

Komentara 2

BE
Beyonder
13:20 27.12.2023.

Neka se svi koji žele pzcati pirotehnikom indetificiraju kao BBB ili Torcida jer oni mogu cijele godine pucati i paliti baklje bez posljedica. Ak je već zabranjeno nek policajci malo stoje isored trgovina i pretresu cigane dok izlsze van. Od socijale se kupuje na kile i to nitko ne kontrolira. Može ban, kmeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije