Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državljanin Srbije (61)

Prijavljen za zločin protiv civilnog stanovništva iz 1991. godine

Osijek: Franjo Varga dolazi u prostorije DORH-a
Dubravka Petric/PIXSELL
01.06.2023.
u 09:18

Osumnjičenik je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim državljaninom Srbije iz Vukovara zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u studenom 1991. godine osumnjičeni, tada 29-godišnjak, naoružan, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Lovasa te u svom uredu u jednoj obiteljskoj kući u Lovasu, u nekoliko navrata uz uporabu sile izvršio spolni odnošaj s tada 29-godišnjakinjom, izlažući je patnji i poniženjima – navode iz policije.

VEZANI ČLANCI:

Dodaju kako je policija protiv osumnjičenog 61-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva”. Osumnjičenik je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

VIDEO Haaški tužitelj Brammertz o Hrvatskoj: 'Utvrđeno je da je u zločinu na teritoriju BiH sudjelovao i Zagreb'

Komentara 1

TA
Tatamlata
15:01 01.06.2023.

Nakon 32 godine? Sto tako rano?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije