Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONEVJERA

Prijavljen MORH-ov dobavljač i vlasnik dvorca

Ivan Hudoletnjak
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
20.06.2014.
u 20:25

Ivan Hudoletnjak potrošio je novac svoje tvrtke na uređenje kuće, a u prijavi PDV-a nije iskazao dug od 1,56 milijuna kuna

Ivan Hudoletnjak (81), kontroverzni poduzetnik iz Varaždinske županije koji je nakon rata stekao znatnu imovinu, zaradio je od varaždinske policije kaznenu prijavu.

Sumnjaju da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. godine s tvrtkom koju je vodio sklopio ugovor o najmu prostora s ulaganjem.

Prema ugovoru trebao je tvrtki iznajmiti kuću, ali ga je iskoristio tako da je tvrtkinim novcem platio gradnju i uređenje svoje kuće. Tvrtku je tako oštetio za 371 tisuću kuna.

Hudoletnjaku, sumnja se, nije “štimala” ni prijava PDV-a za prosinac 2008. godine.

U njoj nije iskazao dug od 1,56 milijuna kuna PDV-a, oštetivši tako državu. Ujedno, terete ga da poslovne knjige kao direktor nije vodio tako da se svaki tren može obaviti “uvid u poslovne događaje” te nije zatražio otvaranje stečajnog postupka zbog nesposobnosti za plaćanje.

Priča o Ivanu Hudoletnjaku nikad nije do kraja ispričana. Prema nekim izvorima uzdignuo se tijekom rata, trgovinom dijelovima helikoptera, tj. uvozeći ih i prodajući ih MORH-u, za što mu se odužilo danas propalim tvrtkama PPI Varaždinka, Hotelsko-ugostiteljskim poduzećem Matija Gubec, stjecanjem dvorca Šaulovec...

Protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnesena kaznena prijava za zloporabu položaja i ovlasti, zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

>> 'Ovo je medijski linč da se nekome omogući jeftina kupnja'

>> I. Hudoletnjak radnicu hotela primio za prsa, a ona se onesvijestila!

Komentara 27

DR
dragica949
22:28 20.06.2014.

Zašto se svaka lopina,koja se nakrala novaca kad je u Hrvatskoj bjesnio rat,danas naziva <kontraverznim poduzetnikom<??Da li je to sinonim za mafijaše i muljatore na naš način???

MI
Mirnadob
21:56 20.06.2014.

Dali ima jos netko u HR posten? rat je bio pogubni rat, ali za neke i vise nego "brat" to sve treba na banderu sa glavom na dolje.

ZV
zeljko.visnic
07:02 21.06.2014.

trebalo je 6 godina da se utvrdi dug za pdv i za lopovluk,pa što je radila porezna uprava sve to vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije