Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavite se i učite

Prijavi se na „Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama“ i preokreni smjer svoje karijere

Mentorstvo među ženama
Davor Puklavec/Pixsell
25.01.2023.
u 08:30

Već petu godinu zaredom časopis Zaposlena i Večernji list organiziraju projekt pod nazivom „Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama“.

Ovim projektom želimo osvijestiti važnost mentorstva za mlade poslovne žene kojima je potrebna pomoć u karijeri. Ono što govori u prilog potrebi ovakvog programa jest činjenica da svake godine broj prijava raste pa se tako na prošlogodišnji ciklus mentorstva prijavilo više od 130 žena – pojasnila  je Ana Gruden, urednica časopisa Zaposlena.

Rečenica koja se vrlo često koristi kada se govori o mentorstvu jest Ako želiš ići brzo, koračaj sam, ako želiš stići daleko, koračaj s nekim, nije bez razloga. Naime, mentorstvo je profesionalni alat za koji je potrebno dvoje ljudi i o kojem se sve više govori i koji se sve više promovira u poslovnoj zajednici, i to ne bez valjanog razloga. Mentorstvo, naime, služi da bi se postojeća znanja, vještine i iskustva mentora (is)koristila te transferirala na mentije kojima svega toga manjka, a sve radi njihova napretka u karijeri.

I ove godine pozivamo sve žene koje smatraju da im je potrebna pomoć u razvoju njihovih poslovnih vještina da se prijave u ovaj projekt, a to mogu učiniti od  25. 1. sve do  15. 2. u ponoć. Bilo da se radi o poduzetnici ili o ženi koja radi u nekom sustavu, javnom ili privatnom, mentorstvo će im sigurno biti od velike koristi. Tako će se na jednom mjestu okupiti poslovne žene koje će kroz šest mjeseci biti mentorice ženama koje tek kreću u osvajanje poslovnih izazova ili se nalaze na poslovnoj prekretnici.

Na temelju prijavnica i intervjua uživo, odabrat će se prikladne kandidatkinje koje će se priključiti u ovaj program te će svakoj od njih biti dodijeljena iskusna poslovna žena. Tako će se kreirati mentorski parovi koji će se sastajati i izmjenjivati različita iskustva i tako dobivati daljnje smjernice za razvoj. Također, stječu se nova poznanstva koja mogu imati odličan utisak na daljnji razvoj karijere, stvaraju se nove prilike za suradnju te se time dobivaju novi uvidi, znanja i ohrabrenje koje je potrebno većini žena kod preuzimanja liderskih uloga u poslovnom životu. Program traje od veljače do rujna 2023. te se planiraju sastanci jedan na jedan jednom mjesečno, dok će u srpnju i kolovozu biti pauza. U rujnu projekt završavamo konferencijom na koju planiramo dovesti neka zanimljiva imena europskog poslovnog svijeta – pojašnjava Ana Gruden.

Navodi i kako je u cijelom projektu ključan odnos između mentorskih parova. Odnos mentorice i mentijke mora se temeljiti na povjerenju i poštovanju, a njegova uspješnost ovisit će o podudarnosti mentorskog para, njihovu raspoloživom vremenu i obostranom interesu. Zato je važno poslati poruku mladim ženama da u svakom trenutku postoji netko od koga mogu nešto naučiti, ali i to da u svakom trenutku postoji i netko koga one mogu nešto naučiti.

U ova dosadašnja četiri ciklusa koji su trajali po šest mjeseci mislim da smo puno napravili za promociju mentorstva općenito, a onda posebno mentorstva za žene. Osim samog mentorskog odnosa, ovaj program ima još dvije dodatne dimenzije, a to je ona edukativna, našim smo mentoricama i mentijkama kroz tih šest mjeseci omogućili sjajna predavanja kroz koja su mogle jako puno naučiti, te dimenzija povezivanja ili tzv. networkinga.

Prijava na projekt Mentorstvo među ženama

Ne propustite biti dijelom ovog jedinstvenog projekta te ostvarite svoje ciljeve brže i kvalitetnije uz potporu poslovno afirmiranih žena. Prijavite se i učite od uspješnih poslovnih žena!

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije