Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U LOVU NA MJESTO

Prijave u karlovačke vrtiće trajat će od 6. do 23. travnja

vrtić karlovac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.03.2010.
u 16:32

- Prvi put ljestvica poretka napravit će se u skladu s novim Pravilnikom, po kojemu je potrebno ostvariti i određen broj bodova, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak.

Roditelji koji žele mališane upisati u neku od skupina u Dječjem vrtiću Karlovac zahtjeve i dokumentaciju moći će predati u tajništvu ustanove na Gazi, u Tkalčevoj 2, od 6. do 23. travnja. Međutim, prvi put ljestvica poretka napravit će se u skladu s novim Pravilnikom, po kojemu treba ostvariti potreban broj bodova.

Nepotpuni podaci

Najviše deset dobit će djeca s oba zaposlena roditelja i samohranim zaposlenim roditeljem, oni čiji je jedan roditelj na redovitom školovanju, a drugi zaposlen, kao i mališani čija su oba roditelja na redovitom školovanju. Najmanje dva boda ostvarit će korisnici doplatka za djecu i pomoći za uzdržavanje.

– Dosad su roditelji predavali zahtjeve na obrascu vrtića, a cjelokupnu dokumentaciju tek za individualnih razgovora sa stručnim timom. Tako često nismo znali ima li obitelj dvoje ili troje djece, radi li se o samohranom roditelju i slično. Sada postoje bodovi na osnovi kojih se može ostvariti prednost u odnosu na drugog kandidata.

Pravilnik je dovoljno jasan i transparentan, a oformljeno je i povjerenstvo koje će razmotriti pristigle zahtjeve – kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak. Dodaje da dosad nije bilo zacrtanog roka, nego su roditelji zapravo tijekom godine donosili dokumentaciju, koja često nije bila potpuna. Unatoč novim pravilima, nezadovoljnih će vjerojatno ponovo biti, jer neće se sva djeca moći upisati.

Iscrpnije na internetu

– Razloga za prigovore bit će i sada. Lani je ostalo neupisano 250 djece. Otprilike toliko smo ih i primili. Kako će biti ove godine, tek će se vidjeti, ali se nadamo da će biti puno bolje. Potrudit ćemo se da kvalitetno odradimo posao na zadovoljstvo svih naših korisnika i njihovih roditelja – dodala je ravnateljica vrtića Marina Gojak.

Prije nego što počne predaja zahtjeva i dokumentacije, točnije 15. ožujka, na svim karlovačkim vrtićima, internetskoj stranici ustanove i Grada Karlovca bit će objavljena obavijest o upisima. Nakon toga, najkasnije 30 dana od isteka roka za podnošenje zahtjeva, objavit će se lista prvenstva upisa u Dječji vrtić Karlovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije