Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven krivac

"Prijateljica mi je zabila nož u leđa!"

'23.03.2011. Ogulin - Renato Jurjevic dvadesetogodisnjak iz Ogulina koji je zbog svog zivotnog stila i nacina zivota posato zrtva facebook linca. Renato se oblaci kao zena, a zivotni uzori su mu Jadra
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
27.05.2011.
u 09:40

Da je ona osnovala grupu koja je pozivala na mržnju, mladom je Ogulincu prijateljica priznala nakon šetnje ruku pod ruku, dok su ispijali kavu

- Osjećam se jadno i izdano! Najbolja prijateljica mi je zabila nož u leđa! Da je barem netko drugi, tko me ne poznaje, bilo bi mi lakše, priča nam Renato Jurjević, Ogulinac koji se u ožujku našao na meti Facebook grupe “Blokirajmo pedera - transvestita Rensa”. Dok je proživljavao mučne trenutke i, ni kriv ni dužan, bio u središtu pozornosti ne samo u Ogulinu, ni slutio nije da se iza grupe krije prijateljica iz djetinjstva.

 I roditelji su prijatelji

 – U osnovnu i srednju školu smo išli zajedno, roditelji su nam prijatelji, znam je oduvijek. I od svih ljudi baš ona da pokrene tu grupu – razočaran je Renato.

 Još ga više čudi što je od nje same doznao da je začetnica grupe koja poziva na njegovo javno sramoćenje i vrijeđanje. I to dok su, nakon šetnje ruku pod ruku, sjeli popiti kavu.

 – Rekla je da mi mora nešto važno reći: da je netko ukrao laptop i s njenog profila kreirao tu grupu, ali da je policiji rekla da je to ona učinila... Ne vjerujem u tu priču, ona ne priznaje ni što je napravila, a kamoli što nije! Rekao sam joj da bi sve bilo drukčije da mi je sama, odmah, kazala što je napravila; neko vrijeme ne bismo pričali, i to bi bilo sve – kazuje Renato.

 Dodaje da su zajednički prijatelji sumnjali da je iza cijele priče baš ta 20-godišnjakinja, ali on u to nije vjerovao. Viđali su se, provodili vrijeme zajedno. Doduše, kaže, spočitnula mu je da je progovorio o svom slučaju bez razloga, jer je sam stvorio grupu na Facebooku, no nije joj to uzeo za zlo.

 – Shvaćao sam to kao šalu, pa prijateljica mi je! A sad se osjećam k’o idiot! Sram me izaći van, smijat će mi se ljudi, pa svi znaju da smo prijatelji – kaže. Taj 20-godišnji mladić, koji kaže da nije homoseksualac niti transvestit, bio je “na udaru” samo zato što je drukčiji od većine.

Prijava Odvjetništvu

 PU karlovačka potvrdila je da je grupu na Facebooku osnovala njegova vršnjakinja i tako “javno iznijela i širila mržnju i netrpeljivost po osnovi spolnog opredjeljenja te poticala na vrijeđanje i omalovažavanje”. Zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo “rasna i druga diskriminacija” Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Karlovcu proslijedit će posebno izvješće.

Komentara 8

OB
-obrisani-
20:51 27.05.2011.

E moj renato ... prijatelji su potrošna roba jer s tobom su dok te trebaju. Samo najiskreniji ostaju i kasnije. Ali do 40-te možeš ih izbrojiti na jednoj ruci

TI
tintilinic100
09:45 28.05.2011.

Što je ovo?? Počeo karneval???

Avatar pandarean_brewmaster
pandarean_brewmaster
11:35 27.05.2011.

Gjozno! Garan su se pocupale oko maskare i sjenila za oci. Necu moc spavat sliedecih mjesec dana nakon ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije