Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvalno

Prijatelji djece jer je Krapina sigurna i motivirajuća sredina

'status_ivj_zag_231110'
''
24.11.2010.
u 15:50

Pohvaljena su stalna ulaganja u škole, praćenje rasta i razvoja djece, različite sportske aktivnosti za mlade...

U Starogradskoj vijećnici u Zagrebu gradonačelniku Krapine Josipu Horvatu uručena je Povelja Grad Krapina – prijatelj djece. Status grada prijatelja djece dodjeljuje Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, a akciju vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo UNICEF-ova ureda za Hrvatsku.

Članica povjerenstva dr. Dubravka Lipovac, koja je u Krapini istražila stanje na terenu, istaknula je da je Krapina zaslužila ovaj prestižan status jer je motivirajuća, sigurna i uređena sredina u kojoj je prisutno zajedništvo ustanova, udruga, odjela i pojedinaca te da svi kontinuirano, sustavno i dugoročno promišljaju i brinu se za kvalitetu života djece u Krapini.

Stalna ulaganja u poboljšanje uvjeta u školskim ustanovama, praćenje rasta i razvoja djece kroz rad čak dvoje pedijatara, bogata mreža patronažnih sestara, provođenje kontinuiranih programa za sigurnost djece u prometu, suradnja ustanova i udruga na međunarodnoj razini, sportske aktivnosti usmjerene prema djeci i mladima samo su neke od točaka koje je Povjerenstvo željelo naglasiti i pohvaliti.

Zahvalivši na dobivenom statusu, gradonačelnik je naglasio da se u gradu mnogo radi za djecu i s djecom te da će im ovaj prestižni status biti poticaj i obveza za dalje projekte i akcije za najmlađe.

Grad Krapina je osim ovog uglednog statusa na svečanosti u posebnoj kategoriji Najakcija 2010. dobio i pohvalu Središnjeg koordinacijskog odbora akcije za uspješno provedenu akciju Prepoznaj sebe, kojom je poboljšan i uljepšan život djece iz siromašnih obitelji. Riječ je o projektu kojim se prikupljanjem novca na humanitarnoj priredbi djeci omogućuje ljetovanje.

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:25 25.11.2010.

Lijepa sredina u jarku oko kojeg kruže autoceste.

LU
ludva
22:04 27.11.2010.

sigurna?? ..da.... ali motivirajuća??.!..to je već drugi par čarapa-.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije