Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv korupcije

Prihvaćena izvješća o provedbi antikorupcijskih mjera

\'Ingrid ANticevic Marinovic- Kandidat za gradonacelnicu  koalicije SDP, HNS, SHUS Photo: Dino Stanin/Vecernji list\'
Dino Stanin/PIXSELL
23.02.2011.
u 15:06

Ingrid Antičević Marinović (SDP) upozorila je na problem funkcioniranja tvrtke "Pleter"

Nacionalno vijeće za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije jednoglasno je prihvatilo izvješća o provedbi antikorupcijskih mjera u ministarstvima obrane, kulture i turizma za 2010. godinu.

Posebno je istaknuto pitanje raspolaganja bivšim vojnim nekretninama te pitanje javne nabave u MORH-u. Državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg, osvrćući se na pojedine primjedbe Državne revizije, rekao je da je sada izrađen novi informacijski sustav za upravljanje vojnim nekretninama i da MORH raspolaže sa 535 nekretnina, a jedna trećina njih perspektivna je za Oružane snage, dok su ostale predane u Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom.

Paradoksalnim smatra da MORH, iako je nekretnine predao nadležnom državnom uredu, još uvijek plaća komunalnu naknadu, a temeljem službene procjene riječ je o oko 280 nekretnina vrijednih više od 31 milijarde kuna.

Ingrid Antičević Marinović (SDP) upozorila je na problem funkcioniranja tvrtke "Pleter" kojoj je najpovoljnija ponuda za prehranu vojnika bila ona u kojoj "kilogram voća stoji  70 kuna, čajna kobasica 130 kuna, a jogurt sedam kuna".

– Dok štedimo na spajalicama i vodi, takve se stvari događaju – upozorila je Antičević-Marinović dodavši da u tom slučaju postoji ozbiljna sumnja u korupciju.

Komentara 7

LU
lutomirski
15:30 23.02.2011.

sad je kasno, mi nismo nista do sada vidjeli, a sad svi napolje...bolje vam je dobrovoljno negos prisilno...bando lopovska, pricajte svojoj mami bajke a ne nama !!!!!

JA
jankoprekobrda
17:58 23.02.2011.

KORUPCIJA je drugo ime za HDZ

OB
-obrisani-
20:08 23.02.2011.

kvocka sdp-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije