Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagaić sretan

Prihvaćen projekt: Hrvatski san ipak na 40 hektara

san
Foto: PIXSELL
1/3
17.06.2010.
u 12:07

Nažalost trebao se provesti veliki pritisak da se sve odobri i sigurno je kako se u ovoj državi trebaju mijenjati zakoni koji trenutačno ne pogoduju investitorima - rekao je investitor Blagaić.

Lažna dojava o postavljanju eksplozivne naprave u zgradi Grada Dubrovnika, u kojoj se održavala sjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske, samo je usporila, a ne i zaustavila donošenje županijskoga prostornog plana.

Dojava o bombi zaprimljena je na početku sjednice, a nakon što je policija u pola sata provela istragu i uvidjela da se javi o lažnoj dojavi, sjednica je nastavljena.

U prostorni plan je u posljednji trenutak, amandmanom samog župana Nikole Dobroslavića uvršten i projekt Hrvatski san Vicenca Blagaića i to na 40 hektara, a ne na 30 koliko je od županije tražila ministrica Marina Matulović-Dropulić.

- Ministarstvo je projekt Hrvatski san smanjilo na 30 hektara obrazlažući da bi njegovim povećanjem prijeđen ukupni postotak zemljišta koji se može namijeniti u turističke svrhe. Kako je to bio jedini problem, u dogovoru s načelnikom općine Dubrovačko primorje za po pet hektara smanjili smo druge dvije turističke zone u toj općini, Budima i Rat te zonu Sestrice povećali na 40 hektara - obrazložio je cijelu situaciju župan Nikola Dobrodalvić.

Investitor Vicenco Blagaić je na kraju zadovoljan s ovim županijskim planom.
- Kada se prisjetim svih problema koje smo imali, a pogotovo svega u posljednjih sedam dana, naravno da sam zadovoljan. Nažalost trebao se provesti veliki pritisak da se sve odobri i sigurno je kako se u ovoj državi trebaju mijenjati zakoni koji trenutačno ne pogoduju investitorima - rekao je Blagaić.

Inače, na sjednici Županijske skupštine bili su i stanovnici Dubrovačkog primorja koji podržavaju ovaj projekt, a koji su najavili blokadu Jadranske magistrale ako Sestrice ne "prođu".

- Mi ne navijamo za Blagaića, mi samo želimo da se prihvati ovaj projekt koji će spriječiti da Dubrovačko primorje odumre - rekao je Boro Presta, predstavnik građana Primorja.

Komentara 13

MO
morales
14:09 17.06.2010.

Kada će ljudi shvatiti da nas turisti posjećuju radi netaknute prirode i očuvane kulturne baštine, a ne radi hotelskih kompleksa? To grade zemlje koje nemaju resurse poput nas. Ovo mi izgleda prikladno za Hong-Kong, a ne okolicu Dubrovnika. Ako smanje projekt i promijene neke stvari, sumnjam da bi se itko bunio.

SR
sta_reci
14:31 17.06.2010.

imas pravo morales, treba zaustaviti betonizaciju prekrasne prirode .. imamo kapacitete koje i ovako nemozemo popuniti jer nemamo nikakvu drugu zabavu koju mozemo turistu ponuditi, osim mora, alkohola i droge .. treba malo poradit na sadrzajima za mase, jer nama mase donose $$ a ne par snobova koji dolaze igrati golf. nek nam pokazu kako se ti golf tereni isplate na drugim destinacijama .. brus golf tereni, izgradnja skupih bungalova, neka ih od 100 prodaju 20 oni su naplatili gradnju svih 100 .. a sta nakon toga? opet drzava uskace sa donacijama za bogatune .. ZAUSTAVITE BETONIRANJE NASE OBALE !!

M8
Marija 89
22:28 17.06.2010.

Do sada mi nije baš bija drag.. al danas mu stvarno skidam kapu - s tim lešinarima izaći na kraj i ostvariti svoj san je stvarno velika stvar!! Mladi bi se trebali ugledati na njega. Sa samo 33 godine ostvaruje sve svoje ciljeve! Drago mi je da se do kraja borija sa lopovima na vlasti i na kraju postigao cilj! Svi obećavaju nova radna mjesta, a on ih jedini i otvara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije