Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trend porasta

Prihodi od turizma veći 3,2 posto u odnosu na 2011. godinu

srđ,dubrovnik (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
05.04.2013.
u 11:24

Činjenica da prihodi od turizma, unatoč gospodarskoj situaciji u cijeloj Europi, i dalje nastavljaju pozitivan trend, dokazuje da je Hrvatska zaista postala prepoznato i traženo turističko odredište u cijelome svijetu.

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u 2012. godini prihodi od turizma iznosili su 6,83 milijarde eura, odnosno 3,2 posto više nego u istom razdoblju 2011. godine. Udio prihoda od putovanja u BDP-u u tom je razdoblju iznosio 15,4 posto, što predstavlja blagi rast udjela u odnosu na godinu ranije, priopćeno je Ministarstva turizma.

Nakon rasta prihoda od turizma u prvih devet mjeseci 2012. godine pozitivan trend nastavljen je i u četvrtom tromjesečju, u kojem je ostvareno 557 milijuna eura prihoda od turizma ili 2,3 posto više nego u istom razdoblju 2011. godine. Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom razdoblju 5,1 posto, također nešto više od udjela u 2011. godini.

– Činjenica da prihodi od turizma, unatoč gospodarskoj situaciji u cijeloj Europi, i dalje nastavljaju pozitivan trend, dokazuje da je Hrvatska zaista postala prepoznato i traženo turističko odredište u cijelome svijetu. Turistička 2013. godina biti će vrlo izazovna, pogotovo zbog odličnih prošlogodišnjih rezultata, no očekujem da ćemo ponoviti uspjeh iz 2012. te da će prihodi od turizma dodatno rasti, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

>>Lorencin: Očekujem od turističke sezone veće prihode do 3%

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije