Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prigovor na optužnicu protiv Slavice i zahtjev da mu se ne sudi u Šibeniku

15. prosinca 2008. u 15:47 17 prikaza

Čedo Prodanović, odvjetnik Dražena Slavice, uputio je Vijeću Županijskog suda u Šibeniku prigovor na optužnicu protiv Slavice u kojoj se tereti da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti u akciji gašenja požara na otoku Kornatu gdje je 30. kolovoza prošle godine poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a zatražio je i premještaj suđenja u drugi grad.

U telefonskom razgovoru za Hinu Prodanović je kazao kako je sve to jučer poslano Županijskom sudu u Šibeniku. O sadržaju prigovora pak, kako je rekao, ne može govoriti.

Prodanović, koji je Slavičin odvjetnik postao prije tjedan dana, kazao je kako je šibenskomu Županijskom sudu poslana inicijativa "za prenošenje mjesta nadležnosti". Zbog Slavičine sigurnosti i ozračja u Šibeniku, Prodanović misli kako bi se suđenje trebalo održati u drugom gradu.

- Dva su razloga zbog kojih smo pokrenuli inicijativu za prenošenje mjesta nadležnosti. Ne sumnjamo u objektivnost šibenskog suda, no Šibenik je mala sredina u kojoj su mnogi dotaknuti kornatskom tragedijom. Stvorena je atmosfera pritiska i kao da se već zna krivac za tu tragediju - rekao je Prodanović.

Kao drugi razlog zbog čega misli da se suđenje Slavici ne bi trebalo održati na Županijskom sudu u Šibeniku Prodanović ističe sigurnost svojeg branjenika.

- Slavica je već više puta dobivao prijetnje, izravno ili neizravno, a i nedavno su mu upućene neke prijetnje. Suđenjem u Šibeniku ta atmosfera i pritisak će se povećati pa želimo izbjeći reakcije i mogućnost da se prijetnje i ostvare - rekao je Prodanović. Dodao je kako se nada da će u roku od mjesec ili dva Županijski sud u Šibeniku odlučiti o prigovoru na optužbu te da će biti poznato i to gdje će se održati suđenje.

Predsjednik Županijskog suda u Šibeniku Sanibor Vuletin to nije mogao komentirati, jer, kazao je, taj sud danas nije zaprimio ni prigovor Slavičina odvjetnika ni inicijativu za prenošenje mjesta nadležnosti u slučaju Slavica.

Inače Dražen Slavica, koji se na posao u šibensku Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) vratio početkom studenog, trenutačno je na godišnjem odmoru, potvrdio je zapovjednik JVP-a Volimir Milošević.

Nakon podizanja optužnice protiv Slavice Milošević je najavio sjednicu Upravnog vijeća JVP-a na kojoj je trebalo biti razmotreno hoće li Slavica biti suspendiran ili dobiti otkaz, ili će ostati na svom radnom mjestu.

Milošević je danas pak kazao kako će se o Slavičinu radnom mjestu odlučivati kad se riješi prigovor na optužnicu.

(Hina)

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas