Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Lorencin:

'Prigoda je predragocjena da bi pričali o Kalmeti'

darko lorencin,meri matesic,portal (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
24.10.2013.
u 14:22

O eventulanoj promjeni medustope PDV-a, pak, moglo se doznati kako to jos nije zaključena priča

Prazan stolac, rezerviran za gradonačelnika Zadra Božidara Kalmetu na otvorenju Dana turizma,nije ostao nezamijecen. Za ministra turizma Darka Lorencina, medutim, 'predragocjen je i povod okupljanja i ljudi koji su se odazvali da bi se bavili dnevno-političkim zbivanjima'. O eventulanoj promjeni medustope PDV-a, pak, moglo se doznati kako to jos nije zaključena priča.

- O toj se temi i dalje razgovara, Idealno bi, dakako, bilo da ne bude nikavih promjena. Tako bi htjeli u svakom resoru, ja bih osobno volio da u turizmu PDV bude pet posto, ali realnost je ipak nešto drugo. U svakom slučaju izgledi da medu stopa PDV-a.u turizmu ostane ista zasad su pola-pola - kazao je Lorencin, koji je rekao da je stav Vlade kako bi bilo najbolje da mirovinski fondovi dokapitaliziraju ACI.

Kako bilo, sva je sreća da je turizam jedan od žilavijih sektora, kako je istaknuo i Luigi Cabrini iz Svjetske turlstičke organizacije. Ta djelatnost u svijetu u danu vrti oko tri milijarde dolara, a do isteka ove godine se očekuje globalni plus u putovanjima od pet posto.

-- Hrvatsku očekuje daljnje dizanje kvalitete i prilagođavanje tržištu, a šanse su joj u raznolikosti proizvoda, novim tržištima te da postane zelena destinacija Mediterana - sugerira Cabrini, savjetnik glavnog tajnika Svjetke turističke zajednice za održivi razvoj.

Cabrini je kazao i kako je u Hrvatskoj 11 posto zaposlenih u poljoprivredi, a u Europskoj uniji svega pet posto. Stoga, kaže, ruralni tuirzam može biti vrlobzanimljiva opcija za daljni razvoj u Hrvatskoj.

>>Objavljen program konferencije Zadar DigIT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije