Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže i film

Priča o prvom hrvatskom kralju na 180 stranica

Zagreb: Knjiga "Kralj Tomislav" stigla je na Interliber
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/7
09.11.2023.
u 21:35

Hit magazin Večernjeg lista u četvrtak je premijerno stigao na Interliber, već u subotu je na kioscima

Tko su mu bili saveznici, tko neprijatelji, zašto je uživao toliki ugled koji mu se pridaje, koliko je bila jaka njegova vojska, kako je izgledala tadašnja Hrvatska te kako se kult velikog kralja razvijao do danas. Sve su to pitanja na koja odgovor daje veliki magazin Večernjeg lista "Kralj Tomislav", koji je u četvrtak premijerno stigao na Interliber, dva dana prije nego što će, u subotu, izaći na kioscima.

Popularni sajam knjiga bio je prilika za posjetitelje da "glossy magazin" na 180 stranica kupe po promotivnoj cijeni od 12 eura, budući da će na kioscima koštati 15. Čim je Interliber otvorio svoja vrata u utorak, vrlo brzo proširila se vijest da uskoro stiže magazin o prvom hrvatskom kralju pa su i u redakciju Večernjeg lista počeli stizati upiti – kad ćemo ga moći kupiti, sačuvajte nam primjerak!

Zagreb: Knjiga "Kralj Tomislav" stigla je na Interliber
1/7

Velik interes okupljenih u četvrtak bio je očit čim su Večernjakovi dostavljači s paketima stigli iz tiskare i počeli ih otvarati te stavljati magazine na štand Večernjeg lista - nije prošla niti minuta, a već je prvi primjerak prodan. Magazin se naslanja na igrano-dokumentarni film o kralju Tomislavu u produkciji Večernjeg lista koji se snima u povodu 1100 godina Hrvatskog Kraljevstva, a kroz cijeli broj provlače se i atraktivne fotografije s filmskog seta. U magazinu su tako i intervjui sa stručnjacima i povjesničarima koji su i naši sugovornici na filmu, a uz pomoć kojih smo rekonstruirali priču o kralju Tomislavu.

O kralju su govorili, među ostalima, akademik Josip Bratulić i redoviti profesor i ravnatelj Odsjeka za istočnoeuropsku povijest Sveučilišta u Kielu Ludwig Steindorff, a forenzičar Mario Šlaus na temelju zbirke kostiju kojom upravlja opisao je kako se živjelo u doba Tomislava. Za magazin su, uz Večernjakove novinare, pisali i Božo Skoko, Neven Budak, Ante Nazor, Ivica Radoš... 

>> VIDEO Promocija izdanja Večernjeg lista Kralj Tomislav - najmoćniji hrvatski vladar

Zagreb: Knjiga "Kralj Tomislav" stigla je na Interliber
1/24

Komentara 6

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
18:47 11.11.2023.

Haha, hrvatski kralj...

TO
Tornado0508
13:23 11.11.2023.

Svaka cast! E to je prava vijest! Nek se zna

TO
Tornado0508
13:24 11.11.2023.

Krivo, Hrvati su se branili od Turaka i srba, a saku srba spasio kralj Tomislav da ih Bugari ne izbrisu sa kugle zemaljske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije