Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Priča Darka Šketa: Kako sam spasio propali Pevec

naslovnica 20.12.2015
Foto: VL
20.12.2015.
u 01:16

Upravo na ovogodišnji Badnjak bit će šest godina od otvaranja stečaja nad Pevecom, ali i gotovo tri i pol godine od uspješnog okončanja tog najvećeg hrvatskog stečaja.

Nikome nisu dužni, sve svoje obveze plaćaju na vrijeme, a ovih su dana svim svojim radnicima, a ima ih 1300, isplatili neto božićnice od 2200 kuna plus 30 posto bruto plaće kao nagradu za dobro poslovanje.

Priča je to koja se nimalo ne uklapa u hrvatske "standarde", pogotovo kad je riječ o sektoru trgovine i tvrtki s kojom se prije šest godina "utapalo" više od 1000 radnika i većina njezinih vjerovnika. Upravo na ovogodišnji Badnjak bit će, naime, šest godina od otvaranja stečaja nad Pevecom, ali i gotovo tri i pol godine od uspješnog okončanja tog najvećeg hrvatskog stečaja teškog 2,7 milijardi kuna iz kojeg je izašlo istoimeno dioničko društvo u vlasništvu više od 600 dobavljača-vjerovnika na čelu s predsjednikom uprave Darkom Šketom.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju Večernjeg lista pročitajte sve o Karamarkovom odbijanju Vlade s SDP-om i Mostom i nastavku pregovora o formiranju Vlade Mosta i SDP-a.

Od ostalih tema pročitajte:

>>Tragedija kod Mostara, Stjepan Bošković jedini preživio: stalno mislim da su živi, da će doći

>>Tradicionalna imena: Zašto se nijedan Hrvat ne zove Isus

>>Intervju sa generalom Jozom Miličevićem

>>Kako su nastale najbolje fotografije u 2015. godini

>>Marokanski veleposlanik u Zagrebu: Terorist koji je rođen u Belgiji je Belgijac, a ne Marokanac

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 13

LE
lealea2706
05:09 20.12.2015.

....hm:..da da niste duzni...😂😂😂...pitanje je tko bi i bio duzan kada dobavljacima "starog" pevca ste zapljenili robu, niste platili a uredno ste prodali....svi bi mogli tako...

NJ
nada.jurincic
09:11 20.12.2015.

OPteo si je Pevecima a ne spasio.Ka da je Pevec ne bi održa da ga niste zatvorili i držali sve dok niste OTELI.Vidit čemo do kad će biti uspješna jer oteto-prokleto.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
09:54 20.12.2015.

glas koncila čini sve da cenzurira vijest da je hdz izgubio izbore, kao 90tih kada je hdz izgubio 1995te zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije