Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobno skijanje

Pri kraju staze 65-godišnjaka zasuo mlaz iz snježnog topa

skijanje
Miroslav Šantek
Autor
Sonja Hoffman
26.01.2011.
u 13:19

Stradali Gregurević mora na operaciju kičme i tvrdi da nigdje nije bilo znaka upozorenja 
ili ograde, dok iz uprave skijališta poručuju da su na mjestu bile sve potrebne oznake

Uživanje u skijanju na sljemenskom Zelenom spustu u ponedjeljak ujutro za Borisa Gregurevića završilo je lomom kralješka i operacijom u Traumatološkoj bolnici. Kako tvrdi Gregurević, iznebuha ga je, već tijekom prvog “laufa”, na padini spusta pogodila snježna prašina iz jednog od tri topa koji su sipali umjetni snijeg.

Pao i ostao nepomičan

– Kada sam platio cjelodnevnu kartu za skijanje, koja stoji 70 kn, nitko me od zaposlenih nije upozorio da je Zeleni spust zatvoren za skijaše – rekao nam je Gregurević, koji u bolničkom krevetu čeka operaciju. Kada je, ističe, žičarom došao do vrha i odlučio krenuti niz padinu, nigdje nije vidio upozorenja ili ograde koji bi ga upozorili da je spust zatvoren.

– Tek u vožnji sam primijetio da s desne strane staze tri topa bacaju snijeg pa sam se dao ulijevo nastojeći izbjeći ledenu prašinu – prepričao je skijaš. Slalom kroz ledenu maglu naglo je završio kada ga je, prisjeća se Gregurević, pri samom kraju staze dohvatio “mlaz” iz posljednjeg topa. Pao je, prisjeća se, na leđa, i ostao nepomičan ležati na snijegu do dolaska skijaša koji su pozvali pomoć.

– Pa mogao sam izgubiti glavu! Ne samo da, iako ne rade sve staze, naplaćuju punu cijenu, nego i ne stavivši upozorenja dovode u pitanje ljudske živote – poručio je upravi skijališta Gregurević i dodao da su, dok je čekao Hitnu, radnici žurno otišli stavljati ograde i upozorenja na stazu spusta.

Izvlačenje odštete?

U upravi skijališta, pak, tvrde da Gregurević ne govori istinu, jer rampe i crvene poruke upozorenja da topovi rade u to su vrijeme bili postavljeni na početak staze. – Pa GSS-ovci koji su skijaša spasili su svjedoci da je kako kažem – kaže Drago Žiljak, rukovoditelj skijališta. Ne zna zašto skijaš tvrdi suprotno, no pretpostavlja da pokušava “izvući” odštetu. – Tko zna odakle je gospodin ušao na stazu, no osim rampi i upozorenja da je spust zatvoren, i topovi su bili zaštićeni madracima – naglasio je Žiljak.

Komentara 19

OB
-obrisani-
06:16 27.01.2011.

Sramota,,,65 godina ,pa na skijanje umjesto da radi i zarađuje za penziju

Avatar tovar
tovar
15:00 26.01.2011.

Koji vrag ga je odnio di ne treba. Mogao je ostati u svojoj toploj sobi i piti topao čaj ili jebati ako ima koga.

SA
sargu123
16:15 26.01.2011.

Sam si je kriv. Budale NE TREBA žaliti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije