Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bourbon Rhode

Preživjeli pomorci: Bili su apokaliptični uvjeti, ne znamo jesu li svi ušli na splav

Tegljač Bourbon Rhode koji je potonuo u nevremenu
Foto: Bourbon Offshore
1/2
02.10.2019.
u 12:29

Od 14 članova posade trojica su spašena, trojica su proglašena mrtvima, a navodno je u utorak izvučeno i četvrto tijelo, no za to još nema službene potvrde

Potraga za nestalom posadom Bourbon Rhodea, među kojima je i Hrvat Dino Miškić, nastavila se i danas.

Od 14 članova posade trojica su spašena, trojica su proglašena mrtvima, a navodno je u utorak izvučeno i četvrto tijelo, no za to još nema službene potvrde, pišu 24 sata.

Trojica preživjelih pomoraca svjedočila su apokaliptičnim uvjetima koji su vladali na Atlantiku nakon kojih je brod potonuo, piše francuski dnevni list 20minutes.

Oni su rekli kako su valovi u tim trenucima bili desetak metara visine, a uragan Lorenzo bio je po jačini treće kategorije.

– Mornari su nam svjedočili o uistinu apokaliptičnim uvjetima. Uspjeli su ući u splavi za spašavanje, ali nisu nam mogli potvrditi da su svi njihovi kolege s broda uspjeli učiniti isto... Bojimo se da su šanse za preživljavanje, čak i za nekoga tko je opremljen posebnim  odijelom i pojasom za spašavanje, izuzetno male, ali postoje – rekao je Franck Robine, prefekt otoka Martiniquea.

Komentara 1

BO
boskovic
18:26 02.10.2019.

Svaki dan su sanse manje da je jos netko ziv daj Boge srecu da se nas kapetan i ostali spase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije