Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR U ŠVICARSKOJ

Preživjeli mališani: Vozač je netom prije nesreće mijenjao DVD

nesreca švicarska (1)
Foto: YORICK JANSENS/Pixsell
1/11
Autori: Ivan Halar, ba/VLM
15.03.2012.
u 12:20

Šef Top Toursa rekao je kako su tvrdnje dijela djece nerealne jer putnici vozača uopće ne mogu vidjeti

Belgija, Nizozemska i Švicarska još su u šoku nakon tragične nesreće u kojoj je poginulo 28 osoba, od kojih 22-oje djece. Ozlijeđena su 24 djeteta, a troje je završilo u komi, od kojih je dvoje u teškom stanju.

Uzroci nesreće još uvijek se istražuju, a nekoliko preživjelih mališana ispričalo je roditeljima i bolničkom osoblju kako je vozač autobusa samo nekoliko trenutaka prije nesreće mijenjao DVD. Dio djece također je vidio i učitelja Franka van Kerckhovea kako stoji u prolazu i stavlja DVD. Djeca su tijekom putovanja gledala film Avatar.

Švicarska policija nije komentirala ove tvrdnje, a šef Top Toursa Tom Cooremans rekao je kako su one nerealne, prenosi Le Soir. Naime, autobus je konstruiran tako da putnici vozača uopće ne mogu vidjeti.

Procjenjuje se da su uvjeti na cesti bili dobri te kako vozač nije vozio prebrzo. Istražitelji u obzir uzimaju kvar na vozilu iako je autobus bio relativno nov, zatim mogućnost vozačevih zdravstvenih problema te mogućnost ljudske pogreške.

>>Pogledajte video rekonstrukcije stravične nesreće u Švicarskoj

Belgijski vojni avioni prevezli su kući tijela poginulih u utorak navečer kad se autobus pun belgijskih i nizozemskih učenika i učitelja zabio u zid tunela u švicarskom Valaisu. Još jučer u Švicarsku je doletio belgijski premijer Elio di Rupo te stotinjak članova obitelji stradalih.

– Ne postoje riječi koje bi mogle utješiti ožalošćenu rodbinu – poručio je Di Rupio.

– Radim ovaj posao već 20 godina, no ovo je bilo gore od ičega što možete zamisliti. Prva stvar koju smo čuli bili su vriskovi djece – svjedočio je jedan od spasilaca koji su prvi stigli na mjesto nesreće.

Prema pisanju belgijskih medija obitelji žrtava mogle bi dobiti najmanje 220 tisuća eura odštete.

>>Blog djece iz busa prije nesreće: Draga mama, ovdje je jako lijepo

Komentara 19

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:25 15.03.2012.

Koja Nepravda : U slućaju Tragedije : Costa Concordija, obeštećenje je bilo oko 15 000 eura. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ izgleda da je bolje poginuti u Švicarskoj, ta je zemlja bogata kao i Franjina Hrvatska

TA
Takaros
18:38 15.03.2012.

a šta ja znam, meni se dogodilo da sam zbog prčkanja po radiu skoro odletjeli kroz zavoj. ne zvuči mi to tako nerealno, to sa mjenjanjem DVD-a. a opet, dva su vozača, jedan vozi, a drugi bi mogao mjenjati DVD.. svejedno, stvarno strašna tragedija.

IV
ivicas
14:09 15.03.2012.

treba vidjeti koje su nacije i vjere bili vozaci da li se radi o terorizmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije