Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pleternica
Povratak na članak

Preživjela putnica: Vrisnule smo, a auto i motor počeli su gorjeti

Poginuo je motociklist Marjan Majić (24), koji je radio kao pirotehničar, te suvozačica iz opela astre Branka Šimunović (52), iza koje su ostala tri sina.

Komentari 4

TR
trk
21:13 03.05.2010.

Uglavnom se slažem sa komentarom centras. Ja sam iz PLeternice,bio sam tamo 2-3 min nakon što se dogodilo,razgovarao sam sa kolegom kojeg je nesretni motociklist izrazito velikom brzinom (on je rekao \"kao da me preletio\") zaobišao i trenutak nakon toga došlo je do sudara. U komentaru istražnog suca na kraju kaže da će se nakon vještačenja znati dali je čak možda i vozačica kriva jer je moguće motociklistu presjekla put?!?!? Prestrašno! Osobno poznajem gđu. Maricu i znam kakav je vozač. Najodvratnije je bilo što se nakon nesreće pričalo u Pleternici i okolnim mjestima kako je vozačica presjekla put motoristu (da ne nabrajam kakvih je još sve priča bilo). Istina je jedino da je svakim danom sve više mladih i neiskusnih motociklista,što i nije zapravo uzrok svega,činjenica je da je uzrok to što se motorist vozio prebrzo da reagira. Gđa. Marica ga nije mogla vidjeti jer na mjestu gdje je skretala lijevo u daljinu se vidi još cca 70ak metara,nakon toga ide blaga nizbrdica i lijevi zavoj.Dakle,da se nesretni mladić propisno kretao,nesreća je mogla biti izbjegnuta. Puno bih još mogao pisati o ovom,ali dva života su nepovratno izgubljena i jedino se možemo zapitati kako spriječiti da se to ubuduće dogodi. Najveći problem je što samio sebi ne možete uvijek pomoći,većinom stradate zbog tuđe nepažnje. Počinje sezona motociklista,uvjeren sam da će biti puno više nesreća nego prijašnjih godina jer je svake godine sve više i više nesavjesnih vozača tih moćnih strojeva. Kad netko od njih strada od drugih ćete uglavnom čuti \"da nije imao sreće,nije pazio\" i sl. ...i nastave po starom... I svaki motorist koji je već doživio nesreću,kad ga pitate dali još vozi motor tako brzo, odgovorit će vam \"naravno,volim adrenalin i taj osjećaj koji se doživljeva prilikom vožnje\"....Gospodo motociklisti,postoje trkaće staze za takve stvari! Više nije samo problem dali ste vi stradali-problem je što bezočno ubijate druge nevine na cesti!

VL
DU
Deleted user
09:06 03.05.2010.

sigurno je vozio divlje brzo, gdje je teško i provjeriti skretanje. sve ovo ide na dušu političara koji su blokirali prometnu policiju: oni se posade na dobro osunčanu ravnu nizbrdicu, gdje će i najbezazlenijeg vozača uloviti u malom prekoračenju brzine,, i onda se hvale statistikama masovnog hvatanja prekršitelja, dok prave divljake, one koji su opasni svaku minutu na cesti, koje svatko može opaziti, i koje je u biti lako uloviti jer stalno ponavljaju svoju nedjela - njih prometna policija kao da izbjegava. valjda znaju da su većina djeca političara i bogatuna, kojima će suci ionako sve oprostiti - ta ne bi ni imali tako jake aute/motore da nisu \"ugledni\". kad bi samo otvorili brzi telefon, gdje bi se prijavljivao broj tablica divljaka, broj nesreća bi se drastično smanjio u kratko vrijeme, a svi znamo nedavni slučaj gdje je policajac u karlovcu iskritizirao vozačicu koja je telefonom prijavila divljaka. mogao bih se kladiti da se taj policajac jednostavno bojao da ne izgubi posao zamjerajući se nekom \"jakom\". meni je nedavno divljak otfikario retrovizor vozeći između traka, posred bijele crte. dva svjedoka, zapamćena registracijska zona i tip vozila, ostao dio retrovizora s bojom, i kad su došli kažu mi de će zabilježiti si interno u blok ali da neće otvarati prijavu jer je to nemoguće naći??! i kome da se žalim a da sam ne dobijem više problema nego prekršitelj. mogao bih se kladiti da su policajci već znali čije je auto u trenutku kad su rekli da ga je nemoguće naći. i je li netko primijetio da se najgore nesreće događaju u kojekakvim zabitima gdje je upitno bi li pola vozača prošlo uopće provjeru prometnih propisa?! u zagrebu, splitu i rijeci, gdje ima nepojmljivo više auta nego u ostatku zemlje, ima izrazito manji broj nezgoda nego u mrdušama donjim i gornjim. mogao bih se kladiti da lokalni političari blokiraju policiju da \"neka se mladi zabavljaju\" ljudi ginu nemilice, manjina divljaka terorizira, a oni koji bi trebali čuvati red ne rade to, dok je rješenje uvijek \"u promjeni zakona\". kamon, karamarko, hvalili su vas kao neovisnog ministra a meni izgledate ovisniji nego pet zadnjih stranačkih ministara. neće se policajac koji jedva sastavlja kraj s krajem dok mu je glava u torbi boriti sam s moćnim politikantima, to bi trebao ministar!

VL
Avatar gecdra
gecdra
16:28 04.05.2010.

Policijo prodaj dregere i kupi radare,a ne ubijat nevinu djecu samo zato što su dinamovci.

VL
DE
deoderi
15:34 05.05.2010.

Što reći!? Dvije tragedije u tri dana! Slažem se sa prethodnim komentarima. Vrlo nepregledan dio inače ravne prometnice. Sumnjam da bi se to dogodilo da je motociklist vozio u skladu sa ograničenjem. Mnogo puta sam dolazeći iz smjera Pleternice naa tom djelu skretao u lijevo i vidljivost je taman dovoljna da se to skretanje može sigurno obaviti pod uvjetom da vozač iz smjera Požege makar približno poštuje ograničenja. Dozvoljena brzina je 50 kmh, a da je vozio i dvostruko brže ,mislim da bi oboje stigli još na vrijeme reagirati. Kako god! Moja sućut članovima obiteljima poginulih, a gosp. Radonić želim brz oporavak!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.