Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANADA Skok s litice u bujicu 50 puta moćniju od rijeke Save

Preživio pad niz slapove Niagare

12.03.2009.
u 17:44

Muškarac koji je danas preživio pad niz slapove Niagare druga je odrasla osoba u posljednjih 100 godina kojoj je to “pošlo za rukom” bez zaštitne opreme. Naime, u 55 metara dubok ponor pred sobom odlučio je skočiti potpuno gol.

Zasad neimenovani muškarac viđen je kako u ledenu vodu ulazi iznad slapova Potkova na kanadskoj strani, a oko 14.15 sati po tamošnjem vremenu odlučio se na skok s ruba tog slavnog mjesta, preko kojeg se svake sekunde prevali više od dvije i pol tisuće kubika vode. Za usporedbu, za normalnog vodostaja rijeka Sava u sekundi ima protok oko 50 prostornih metara, a za katastrofalne poplave u Zagrebu 1964. imala je protok od oko 250 kubika vode u sekundi.

Uz današnjeg “skakača”, pad s tog zastrašujućeg mjesta preživjeli su jedino Amerikanac Kirk Jones, koji se 2003. odande bacio jer je bio depresivan i pijan, te sedmogodišnji dječak, koji je 1960. ispao iz čamca. Kanadski profesionalni akrobat Sam Patch je sa slapova Niagare dvaput skočio 1829., no u trećem je pokušaju poginuo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije