Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo u susjedstvu

Preživio čak 67 uboda stršljenova. Liječnik: On je medicinski fenomen

Stipica Čičak uništava gnijezda stršljena
Dubravka Petric/PIXSELL
04.05.2019.
u 09:21

Najprije sam osjetio jedan, pa dva i tri uboda, ali zbog velike prašine nisam odmah shvatio što se događa, ispričao je muškarac

Šumar Radenko Mršić (49) iz Oštre Luke u BiH preživio je ubod roja stršljenova. Sa susjedom je otišao u šumu po drva. Ostavili su automobil i pješačili su tridesetak minuta u šumu i počeli raditi, a onda su iz jednog šupljeg stabla izašli stršljenovi.

- Najprije sam osjetio jedan, pa dva i tri uboda, ali zbog velike prašine nisam odmah shvatio što se događa. Kada sam vidio koji su insekti u pitanju, počeo sam bježati i ubrzo shvatio da se tako neću spasiti - ispričao je muškarac za Novosti. Bacio se na zemlju i valjao se gotovo 300 metara do potoka. On i susjed morali su potom pješačiti natrag.

- Sve me je boljelo i strahovao sam od smrtonosne reakcije, a najteže mi je bilo kada smo prošli pored moje kuće, jer nisam znao hoću li se ikada vratiti. Ipak, nisam dozvolio da me uhvati panika i sretno smo stigli do liječnika koji su mi pomogli i izbrojali čak 67 uboda po glavi, vratu i leđima - zaključuje Mršić.

Dežurni liječnik u DZ iz Oštre Luke, dr Kecman, kaže da se Radenko može smatrati medicinskim fenomenom, jer je često i samo jedan ubod smrtonosan.

- Ubod ose, pčele i stršljena je isti, ali ovaj posljednji ostavlja dublji i bolniji trag. Najvažnije je ne paničariti i brzo potražiti pomoć, posebno ako žrtve znaju da su alergične, mada je njima najbolje da u prirodu uvijek ponesu i injekciju s odgovarajućom dozom adrenalina - zaključuje dr Marinko Kecman.

Video: Stipica Čičak, pčelar koji uništava gnijezda stršljena

Ključne riječi

Komentara 3

DO
domxerex
10:32 04.05.2019.

NA fotografiji dlana su pčele! Stršljen je puno veći. Ali svakako je bilo jako bolno. NE bih volio isprobati ni 2-3.

KO
kodifan
09:47 04.05.2019.

medicinski fenomen...haha...pročitajte malo o stršljenu na wikipediji pa ćete vidjeti kakve glupisti ovdje pišu...da bi stršljen usmrtio čovjeka potrebno je preko 500 uboda osim u slučaju da ste alergični na ubod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije