Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove brošure za mlade

Prevencija i edukacija o nasilju i ovisnostima vrjednija je od represije

brošura policije za mlade
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
05.04.2014.
u 15:45

Riječ je o brošurama kojima se promiče sigurnosna kultura u društvenoj zajednici, namijenjene su svima koji dolaze u kontakt s djecom i mladima i mladoj populaciji, a u IPA-i, rekao je Miljenko Vidak, predsjednik IPA za Hrvatsku.

Nasilje i mladi, Droge, ovisnosti i mladi te Internet, ovisnost i mladi tri su nove preventivno edukativne brošuree Hrvatske sekcije Međunarodnog policijskog udruženja - IPA- predstavljene danas u Rijeci.

Riječ je o brošurama kojima se promiče sigurnosna kultura u društvenoj zajednici, namijenjene su svima koji dolaze u kontakt s djecom i mladima i mladoj populaciji, a u IPA-i, rekao je Miljenko Vidak, predsjednik IPA za Hrvatsku. Uvjereni su da je u ovakve projekte najvrjednije ulagati, osobito u današnjem vremenu kad se bilježi porast rizičnog ponašanja koje vodi u razne oblike ovisnosti pa je svaki doprinos prevencije i edukacije daleko vrjedniji od represije i napora u otklanjanju posljedica. O brošurama su govorili njihovi autori predvođeni dr. Davorom Čorakom koji je posebno istaknuo da je cilj kroz brošure informirati mlade, potaknuti ih na razmišljanje i vrijednosti zdravog načina života.

U Hrvatskoj će ove godine biti izdano 140 tisuća primjeraka brošura čije su tiskanje pomogle brojne institucije, gospodarstvo i građani, a distribuirati će se putem policijskih uprava, odgojno-obrazovnih i drugih ustanove koje rade s mladima, sportskih klubova, udruga, društava.

>> Uhićen s gotovo pola kilograma 'speeda'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije