Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želio zaraditi

Prevario šumariju za 148 kubnih metara drva

drvo
Dragutin Šantoši/Večernji list
14.02.2013.
u 10:32

Doznačeno mu je 148 kubnih metara bukovog ogrjevnog drveta, koje je on nakon sječe djelomično prodao.

Policija zbog kaznenog djela prijevare tereti 76-godišnjaka s područja Brinja koji je u rujnu prošle godine doveo u zabludu djelatnike Šumarije Brinje.

Naime, prilikom doznake stabala za sječu u šumskom predjelu kod mjesta Županjdol u općini Brinje, muškarac im je kod podnošenja zahtjeva priložio lažnu izjavu da je suvlasnica šume na kojoj će biti izvršena sječa suglasna sa sječom stabala.

Stoga mu je odobreno i doznačeno 148 kubnih metara bukovog ogrjevnog drveta, koje je on nakon sječe djelomično prodao.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađena 82 kubna metra bukovog ogrjeva pripremljenog za daljnju prodaju koja su od njega privremeno oduzeta.
 
Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 4

VG
vgboy
10:47 14.02.2013.

hoće li sudski postupak trajati pet i više godina?? da se kladimo da će biti sve gotovo do jedne godine max,za razliku od onih koji maznu desetine milijunčića

MO
modovisisajteMaraschino
11:11 14.02.2013.

i to ti je država... velike lopine rade što hoće, "mali poduzetnik" odmah nastrada....

CH
chemica
15:15 14.02.2013.

To što je "prevario šumariju za 148 kubnih metara drva" je prilično sumnjiva pravna kvalifikacija. Drva je pokrao u PRIVATNOJ šumi, a ne u državnoj. Ukrao ih je vlasnici čiji je potpis falsificirao kako bi mu Šumarija dala dozvolu za sječu, što mora po zakonu pa makar se radilo o privatnom vlasništvu. Da, takav je zakon. Moraš tražiti dozvolu za rušenje drva u vlastitoj šumi. Eventualno bi se moglo reći da je službenike u Šumariji doveo u zabludu što je ipak malo manji krimen od falsificiranja i krađe za što se čak ide u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije