Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH SE POŽALIO

Prevario sedam osoba za 610.000 kuna i osuđen na - rad za opće dobro

Koprivnica
Marijan Susenj/PIXSELL
25.04.2021.
u 17:34

Državno odvjetništvo smatra da je bilo potpuno neopravdano zamijeniti okrivljeniku kaznu zatvora radom za opće dobro jer je riječ o već osuđivanoj osobi koju ni višegodišnja zatvorska kazna nije odvratila od ponavljanja kaznenih djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 50-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela prijevare i produljene prijevare te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine, koja je zamijenjena radom za opće dobro.

- Okrivljeni 50-godišnjak oglašen je krivim da je od 2011. do 2013. godine u Varaždinu počinio kaznena djela prijevare na štetu sedam osoba na način da je od njih ishodio da mu predaju novac ili stvari lažnim predočavanjem da će novac vratiti ili im kupiti automobile, posredovati u kupnji nekretnina i za njihov račun prodati stvari, no nakon uzimanja novca nije učinio ništa od dogovorenog i tako se protupravno okoristio za više od 610.000 kuna - kažu u DORH-u i pojašnjavaju da su žalbu podnijeli zbog povrede Kaznenog zakona jer je sud okrivljeniku za oba kaznena djela izabrao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a pojedinačnu kaznu zatvora za jedno kazneno djelo sud je izrekao u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, čime je, tvrde, povrijeđena odredba Kaznenog zakona prema kojoj jedinstvena kazna zatvora mora biti veća od svake pojedinačne kazne zatvora.

U ovom slučaju, napominju, jedinstvena kazna zatvora morala biti veća od jedne godine i tri mjeseca. Državno odvjetništvo smatra da je bilo potpuno neopravdano zamijeniti okrivljeniku kaznu zatvora radom za opće dobro jer je riječ o već osuđivanoj osobi koju ni višegodišnja zatvorska kazna nije odvratila od ponavljanja kaznenih djela.

Komentara 4

Avatar GeniKameni
GeniKameni
19:53 25.04.2021.

? Prije par dana citam clanak o zeni negdje u Podravini koja je osudjena na 6 mjeseci zatvora zato sto je susjedi pokrala oraha u vrijednosti 3600 kuna. A vec osudjivani kriminalac prevari nekoliko ljudi za 610,000 kuna i blaga zatvorska kazna mu je zamijenjena "radom za opce dobro"! Gdje je tu logika, kakvi su to kriteriji u izricanju presuda?! U Hrvatskoj bi svi sebi trebali pribaviti i drugo drzavljanstvo, da se mogu skloniti od ovakvog "pravosudja", u zlu ne trebalo...!

DA
dadobrc68
18:19 25.04.2021.

Pa ovo je apsolutno rasulo u Hr pravosuđu.Višestruko osuđivani prevarant praktično oslobođen.

DO
domazl
19:48 25.04.2021.

Plenkoviću, ovakve presude dovode do radikalizacije, a i same su to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije