Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Prevarila ga zaposlenica Zavoda za mirovinsko osiguranje

novac
04.05.2010.
u 11:57

Sastavljala je lažne dopise i potvrde za primljeni novac, a pritom se služila i službenim pečatom Zavoda. Otkaz je dobila 26. travnja, a novac je u cijelosti vratila oštećenom.

Bivša djelatnica splitkog Zavoda za mirovinsko osiguranje Tanja B. (42) prijavljena je zbog zloporabe položaja i ovlasti i zbog krivotvorenja isprava, a Omišanina Filipa L. (42) oštetila je za 28.000 kuna.

Bila je kontrolor u odsjeku utvrđivanja svojstva osiguranika i beneficiranog radnog staža, a od 2. lipnja do 25. rujna prošle godine u nekoliko je navrata primila novac od Filipa. Dovela ga je u zabludu da će mu na ime duga za mirovinsko osiguranje osobno izvršiti uplatu u Zavodu iako je znala da se uplata dugovanja za mirovinsko osiguranje obavlja u poreznoj upravi, a ne na Zavodu.

Sastavljala je lažne dopise i potvrde za primljeni novac, a pritom se služila i službenim pečatom zavoda. Otkaz je dobila 26. travnja, a novac je u cijelosti vratila oštećenom.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
kokolomoj
13:22 04.05.2010.

ne radu nista i još kradu.

TU
Tuga
13:33 04.05.2010.

Dobro, vratila je ukradeno i dobila otkaz, ali zar ne bi trebala na neko vrijeme promijeniti i adresu stanovanja, tj. upotpuniti svoj životopis zatvorom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije