Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON INCIDENTA U BRELIMA

Pretučenim njemačkim turistima Bajs nudi besplatno ljetovanje

Damir Bajs
Patrik Macek
18.09.2009.
u 12:58

Incident koji ima elemente kaznenog djela nije se smio dogoditi i pokazuje ružnu sliku Hrvatske, ocijeno je ministar Bajs najavljujući kako će u slučaju da stupi u konakt s obitelji Schmidt ponuditi besplatno ljetovanje za iduću godinu.

Članovi njemačke obitelj Schmidt, koji su jučer ozlijeđeni nakon što su ih na plaži u Brelima pretukla petorica muškaraca, prema saznanjima Ministarstva turizma, napustili su našu zemlju. Resorni ministar Damir Bajs nije ih uspio kontaktirati kako bi im se ispričao zbog ovoga nemilog incidenta.
 
Lothar Schmidt, koji ljetuje s obitelji u Brelima već tridesetak godina, očito je nakon tučnjave zbog prigovora njegove supruge na prebrzu vožnju BMW-om 46-godišnjeg Mladena Šošića, ispunio svoju najavu i napustio Hrvatsku odmah nakon davanja iskaza policiji uz poruku da se više nikad neće vratiti.
 
- Na žalost, u turizmu je uvijek bilo incidenata. Mi brojimo 11,5 milijuna turista koji se odmaraju u našoj zemlji, a kada se dogode ovakvi nemili primjeri, potrebno je reagirati - iznio je ministar Bajs koji je otkrio kako je zaprimio izvješće policije o cijelom događaju.
 
Incident koji ima elemente kaznenog djela se nije smio dogoditi i pokazuje ružnu sliku Hrvatske, ocijenio je ministar najavljujući kako će u slučaju da stupi u kontakt s obitelji Schmidt, posredovanjem našeg veleposlanstva u Njemačkoj, vidjeti njihovo stajalište o cijelom slučaju, te im uz ispriku ponuditi i besplatno ljetovanje.

Ključne riječi

Komentara 32

IN
insekticid
13:14 18.09.2009.

hrvatska policija bi trebala svezat tog debila šošića i njegovu priglupu bratiju i pozvat ove nijemce da im vrate milo za drago. oko za oko, zub za zub.

OB
-obrisani-
13:15 18.09.2009.

Žao mi je što se događaju ovakve situacije.Po ovome smo već u Europi. Manijaka,ubojica,kriminalaca ima svugdje. Pa nije ni Hrvatska jedina zemlja u kojoj se to događa.Kad u Francuskoj ubiju, u Njemačkoj zapale ljude,dali te zemlje nude žrtvama besplatna ljetovanja? Ne. Bajs se treba ispričati, a ljetovanje neka plati iz svog novčanika.

BI
bigboii
14:21 18.09.2009.

Dobro je da im plate ovo jer je mnogo jeftinije i isplativije od lošeg publiciteta koji bi nam se nanio u Njemačkoj. A ipak su nam oni najdraži turisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije