Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojvodina

Fizički napadnut katolički svećenik u Baču, zadržan u Kliničkom centru u Novom Sadu

franjevački samostan u baču
Foto: screenshto/youtube
26.02.2016.
u 14:56

Policija još nije objavila službeno priopćenje o ovom razbojništvu.

Prema pisanju srbijanskih medija prošle noći je napadnut svećenik franjevačkog samostana u Baču Josip Špehar koji je radi zadobivenih ozljeda prebačen u Klinički centar u Novi Sad.

Kako navodi dnevni list Blic Špehar je tijekom zapada zadobio ozljede po glavi i tijeku. Za sada nisu poznati motivi napada, a sumnja se da se radi o pljački s obzirom da samostan u Baču, koji se nalazi u samome središtu ovoga vojvođanskog gradića, ima vrijedne primjerke vrlo starih rukopisa i drugih umjetničkih vrijednih predmeta.

- Najoštrije osuđujem svaki vid nasilja pa tako i sinoćnji razbojnički napad na Franjevački samostan u Baču i fizičko nasilje nad fra Josipom Špeharom. Uvjeren sam da je u pitanju razbojništvo čiji je pljačka osnovni motiv i vjerujem da ovo krivično djelo nema drugu pozadinu, rekao je predsjednik Općine Bač Dragan Stašević koji je pozvao sve građane da sačuvaju tradiciju međusobnog razumijevanja, multietničnosti, poštivanja različitosti i zajedničkog života.

Ovim povodom oglasila se i općinska podružnica Srpske napredne stranke (SNS) koji su također najoštrije osudili noćašnji fizički napad na katoličkog svećenika Josipa Špehara kao i pljačku vrijednih spisa i novca iz franjevačkog samostana u tom mjestu.

>>  Bivšem opatu zaplijenjeno 500.000 eura, pod istragom i novinari

Komentara 11

ŠK
škurabura
15:03 26.02.2016.

Ma bravo .Zašto ova vijest nije na naslovnici.Da se to dogodilo nekom srpskom vjerskom objektu Hrt i ostali mediji bi objavljivali izvanredne vijesti.Sramota za novinarsku struku.

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
15:19 26.02.2016.

Opa, a gdje su sada Pupovac, Stazic, i onaj mali od Glavasevica? Frljic? Ajmo, "delije"

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:10 26.02.2016.

Nikad mira biti neće između Srba i Hrvata, ja se divim Jugoslaviji i 45 godina življenja s njima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije