Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradio potres mozga

Pretučen jer je pravoslavac? Napadač: Krao mi je auto

pretučen, gračac (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
01.05.2012.
u 14:31

Napadač tvrdi da je motiv svega pljačka koju je navodno izveo upravo pretučeni.

Ogrebotine po glavi, leđima i koljenima te potres mozga zaradio je 23-godišnji Zvonimir Žagar iz Gračaca u tučnjavi koja se odvila kod jednog ugostiteljskog objekta u subotu navečer.

Ozljede mu je kako kaže nanio 45-godišnji Dominik Kalašević iz Gračaca, a sve zbog toga što mu je majka pravoslavne vjere, uvjeren je Zvonimir.

Posjetili smo ga u gospićkoj bolnici koju uskoro napušta kako bi nam ispričao što se točno dogodilo. Mladić tvrdi kako napadača gotovo ni ne poznaje.
- Susreli smo se prije mjesec, dva kada sam bio u njegovom kafiću. Tada mi je rekao da više ne dolazim jer ako me opet vidi da će mi glavu razbiti. U subotu smo bratić Marko i ja svratili na piće u kafić njegovog brata i on je bio tamo. Počeo me vrijeđati na vjerskoj osnovni, govorio da sam četnik, a u jednom trenu me i napao. Bacio me na pod i počeo tući i poslije toga se više ničega ne sjećam, priča nam Zvonimir.

Kaže kako je uvjeren da je napad vjerski motiviran jer mu je majka pravoslavka te da razmišlja i o privatnoj tužbi. Priča nam da se Dominik Kalašević, koji po njemu ima novac i moć u Gračacu, oduvijek ponaša kao da je šerif mjesta.

Gotovo isto u telefonskom razgovoru kazao nam je i Zvonimirov bratić Marko koji je svjedočio tučnjavi.
- Čim smo došli počelo je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i u par navrata je nasrtao na Zvonu, ali smo ja i Vinko, Dominikov brat, to uspjeli smiriti. Boćali smo, a kada je partija završila Dominik je skočio i primio Zvonu za vrat, vikao da će ga udaviti, polegao na pod i udario nogom u glavu. Tamo su bila i dva policajca u civilu no mrdnuli nisu da spriječe napad. Nitko ni hitnu nije htio zvati, a Zvone je u nesvijesti bio nekoliko minuta, priča Marko.

Dodaje kako je sve prijavio policiji jer strahuje da bi se i gore stvari mogle dogoditi.
- Ovo što se dogodilo samo je kap u moru njegovih ispada. Nikoga se taj ne boji. Strah me da će se gore stvari dogoditi, tvrdi Marko.

Razgovarali smo i s Dominikom kojeg se optužuje za napad. On tvrdi da je motiv svega pljačka koju je navodno izveo upravo Zvonimir koji je pokušao ukrasti njegov automobil iz garaže. Zvonimir tvrdi kako on s tim nema veze te je i tijekom verbalnog sukoba rekao Dominiku da kod policije provjeri da nije kriv.

- To su sve lopovi i kriminalci, imaju masu prijava u policiji. Uz alkohol se dogodilo to što se dogodilo no razlog je što on neprestano krade i provaljuje, kazao je Dominik koji tvrdi da se i njega vrijeđalo.

- Za moj džip sutkinja ih je oslobodila, da sud ovakve procesuira do ovoga ne bi došlo, tvrdi Dominik.

Iz zadarske policije kažu kako su i Zvonimir i Dominik bili pod utjecajem alkohola. Izmjereno im je više od dva, odnosno 1,5 promila alkohola u krvi. Potvrdili su da je došlo do fizičkoga sukoba u kojem je pretučen 23-godišnjak koji je s lakšim ozljedama zadržan u gospićkoj bolnici. Za sada slučaj tretiraju kao narušavanje javnog reda i mira, no u slučaju prekvalifikacija ozljeda pretučenog optužbe mogu biti promijenjene u kazneno djelo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije