Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA – TROJICA OSUMNJIČENIH

Pretresi u potrazi za islamistima

Njemačka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
10.08.2016.
u 13:22

Sumnja se da su vrbovali članstva u Islamskoj državi

Policija je u saveznim pokrajinama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Donja Saska u srijedu izvršila pretrese u više stanova i poslovnih prostora koji pripadaju islamistima otprije poznatim vlastima.

– Pretresi su usmjereni protiv trojice osumnjičenih za koje se sumnja da su vrbovali za članstvo u tzv. Islamskoj državi. Za jednog od osumnjičenih postoji sumnja da je i logistički i financijski pomagao tzv. Islamsku državu – stoji u priopćenju Saveznog državnog tužilaštva iz Karlsruhea u čijoj nadležnosti se nalaze djela povezana s terorizmom i djelovanjem protiv ustavnog poretka.

Lokalni dnevnik "Westdeutsche Allgemeine Zeitung" javlja da je jedan od osumnjičenih imam koji je bio u kontaktu s dvojicom maloljetnika koji su u Essenu izvršili napade na jedno slavlje pripadnika vjerske zajednice sikha.

U utorak poslije podne je u pokrajni Porajnje-Falačka uhićen jedan izbjeglica iz Sirije za kojeg se sumnja da je pripremao terorističke napade u Njemačkoj.

U srpnju su u Njemačkoj izvršena dva teroristička napada za koje se sumnja da su bili izvedeni pod vodstvom Islamske države. U oba slučaja su počinitelji bili izbjeglice.

>> Mađarska državna televizija ignorira izbjeglice na Olimpijadi

Komentara 3

Avatar d-ano
d-ano
21:41 10.08.2016.

,,u strahu su oci velike,,,,,,,,,,,svabe nisu nista nasle,,samo prave dramu od nicega,,,misle da ce se sacuvat od prijatelja koje je udomila,,,

AB
abdulah
21:44 10.08.2016.

korisnije bi im bilo da su išli vatat ove kaj sade drogu haha

Avatar bambus
bambus
00:22 11.08.2016.

...od kad je policija zaokupljena terorizmom....sve manje gledaju na drogeraše koji sade drogu haha.....mozda je to trenutak ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije