Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN MIKLENIĆ:

'Presuda šestorci ne bi se dogodila bez kumovanja političara iz RH'

ivan miklenić
Davor Puklavec/PIXSELL
06.06.2013.
u 11:40

Miklenić smatra da po posljednjim haaškim presudama ispada da je u svim ratovima na području bivše Jugoslavije agresor bila jedno Hrvatska, a krivce za takav rasplet vidi i među hrvatskim političarima

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u kolumni objavljenoj u posljednjem broju tog glasila komentirao je uspjeh inicijative "U ime obitelji", ali i dvije haaške presude – onu osuđujuću za Jadranka Prlića i ostale čelnike nekadašnje Herceg Bosne te oslobađajuću za Jovicu Stanišića i Franka Simatovića, nekadašnje bliske suradnike Slobodana Miloševića. Miklenić smatra da prema tim presudama ispada da je u svim ratovima na području bivše Jugoslavije agresor bila jedno Hrvatska, a krivce za takav rasplet vidi i među hrvatskim političarima.

"Taj potpuno lažni, netočni prikaz stvarnih događanja – unatoč činjenici da je Hrvatska bila bez vojske, a ostala je i bez oružja za rezerviste koje su komunisti predali JNA (a ima još mnogo drugih činjenica) – nikada se ne bi na Haškom sudu dogodio bez 'kumovanja' nekih političara iz Hrvatske, i to je neizbrisiv i nezaustavljiv razlog za daljnje buđenje hrvatskih građana", piše Miklenić.

"Već i formalna gotovo apsolutna nezainteresiranost službene politike u Hrvatskoj za optužnicu protiv šestorice Hrvata, koja je bila neraskidivi dio optužbe i protiv hrvatskoga državnoga vrha, očituje ne samo upletenost važnih političara iz Hrvatske nego i njihovu potrebu i doprinos da se Hrvatskoj nanese pravna i moralna, a u konačnici vjerojatno i materijalna šteta. Većina hrvatskih građana ne može, i ne smije, tek tako prijeći preko te činjenice, već je, uz duboko žaljenje za svaku nevinu žrtvu koja je pala od hrvatske ruke, dužna prisiliti političare na vlasti da učine što više te uz pomoć zemalja partnera i obranâ osuđene šestorice da se postigne takva drugostupanjska presuda koja će izbrisati sadašnji apsurd o Hrvatskoj kao jedinom agresoru u bivšoj saveznoj državi", nastavlja Miklenić, zaključujući da će se "osvješćivanje sve širih krugova" ubrzavati što će "antihrvatska propaganda biti jača".

>> Miklenić: Građani su kaznili vlast, no to ne znači bezuvjetnu potporu oporbi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije