Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orsat Miljenić
Povratak na članak

'Presuda potvrđuje da je agresiju vodio Beograd. Ako neće Srbija, vrhu JNA sudit ćemo mi'

Istodobno smo i susjedi, živimo jedni do drugih i postoji niz točaka u kojima imamo zajed ničke interese, moramo surađivati, kazao je Miljenić

Komentari 178

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
19:33 03.02.2015.

Znate li tko je Marinko Marinković? Siguran sam da ste zaboravili, ako ste ikada znali. Tijekom Domovinskog rata na području brodske Posavine poginulo je 28 djece. U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je na području Općine Slavonski Brod samo u jednoj godini 1992. čak je 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas 2012. godine, nitko nije odgovarao za ovaj zločin. Nedjelja, 3. svibnja 1992. bila je krvava nedjelja za Slavonski Brod i grad je proživljavao jedan od najtežih trenutaka u svojoj povijesti. U tim napadima i u eksplozijama topničkih ili minobacačkih granata ispaljenih iz Bosne ili u prasku bombi izbačenih iz zrakoplova koji su uzletjeli sa zračnih luka u Srbiji i Bosni, poginulo je 16 osoba, od toga šestero djece, ranjeno je 60 osoba, od toga 30 teško. Marinko Marinković imao je samo godinu i pol kada je njegov život 3. svibnja 1992. prekinula srpska granata. U službenom izvješću je zapisano: "Srpski zločinački zrakoplovi najintenzivnija borbena djelovanja imali su od 2. do 8. svibnja 1992. pri čemu su izveli 65 napada sa 200 naleta u području cilja. Borbena djelovanja izvršena su u 80 posto slučajeva. U napadima je sudjelovalo 100 zrakoplova, a izvršeno je i blizu 60 izviđačkih letova sa 30 zrakoplova. Jugosrpsko ratno zrakoplovstvo u svojim zločinačkim namjerama koristilo je najrazornija raspoloživa streljiva, jer je cilj bio uništiti, razoriti i ubiti. Iz tih krvožednih zrakoplova izbačeno je: oko 70 aviobombi od 250 kg tipa RAB, PRAB i slično, 24 vođene aviobombe od 250 kg. tipa MAWERICK, četiri kasetne bombe tipa BELL 755, 60 navođenih raketnih zrna tipa MUNJA čiji tip odgovara raketama VBR-a tipa Oganj i Plamen."

VL
Avatar watson2
watson2
19:38 03.02.2015.

Milošević: Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Oni ga nisu branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, građana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili - bežaniju!

VL
AM
amky1
19:28 03.02.2015.

Trebalo je 20 godina da se sjetimo suditi im, sad još 20 godina da napišemo optužnicu, pa 20 godina suđenja i osude ih na 1 godinu dobrotvornog rada.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
20:07 03.02.2015.

Ovim se Zakonom daje opći oprost od kaznenog progona i postupka počiniteljima kaznenih djela počinjenih u agresiji, oružanoj pobuni ili oružanim sukobima te u svezi s agresijom, oružanom pobunom ii oružanim sukobima u Republici Hrvatskoj. Nakon godina i godina nijedna vlast u Hrvatskoj nije ukinula ovaj nepravedan Zakon. Hoće li vidjeti domoljuba koji će ukinuti taj Zakon? Sumnjam jer domoljublje riječima još uvijek odlično prolazi u naivnih Hrvata pa nisu bitna djela. Hoćemo koju o dvojezičnim pločama i najavama o masovnom postavljanju po Hrvatskoj? Mi se moramo najprije suočiti s "našim" političkim elitama koje ne samo da su prodale banke, telekomunikacije, naftnu kompaniju, osiguravajuća društva i sve ostalo zadnjih desetljeća već su krvavo izvojevanu pobjedu u Domovinskom ratu stavljale na političko tržište poput dionica s kojima se trgovalo zbog nekakvih imaginarnih ustupaka i političkih bodova. I zato sve ove riječi političara koje smo čuli danas možemo nazvati licemjernima jer niti je njima stalo do pravde o Domovinskom ratu već samo trabunjaju u prazno. Nakon 20tak godina vrhu JNA ćemo mi suditi ako neće Srbija. Jadno da jadnije ne može...

VL
Avatar man_cro
man_cro
19:43 03.02.2015.

Fascinira neukost i neupućenost srpske strane.... U presudi sudac kaže za brijunske transkripte kako "u najboljem slučaju bi se moglo reći da je akcijom hrvatski politički vrh priželjkivao odlazak Srba......no kada bi se i tako to moglo tumačiti to je daleko od genocida". Ono što sudac navodi kao najoptimističnije moguće tumačenje, oni cijeli dan navode kao utvrđenu činjenicu u sporu.

VL
GO
gospodindragovoljac1991
20:03 03.02.2015.

Dali je kao svjedok ispitan cenjeni Branko Grčić. Čovek bio na barikadama, otišao u Breograd, pa se vratio u Spliću, gdje je nagrađen pozamašno. Zar ne shvaćate , hebe nas tko kako hoće. Možda čovek ima kakove informacije da pomogne Hrvatskoj, jer on vapi za tim. Ili možda previše bre razmišlja kako da što manje dovca uđe iz EU-a u RH. Stvarno smo smješna nacija!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
19:33 03.02.2015.

Oni će suditi vrhuški JNA!? Pa tko tu koga, oni imaju mišljenje o JNA kao Mladen Grdović o bevandi...

VL
BU
budagigo
20:41 03.02.2015.

Kada su esdepeovci 03.01.2000g.došli na vlast otkantali su tužbu za genocid od zvonimira šeparoviča i postavili josipoviča,šimonoviča i ostalu svoju ekipu koja je autor ove tužbe koja je pala na sudu.prije toga su pusička,josipovič i ekipa učinili sve što je u njihovoj moči da i tu tužbu koju su sami loše napisali prikažu u stvari nepotrebnom kako se sud nebi slučajno zabunio.sada oni kada im se ostvario cilj bacaju spin izjave za naivčine u javnosti tipa mi čemo ovo mi čemo ono.pa milanovič malo o kulturnim dobrima...

VL
CR
crocro
21:23 03.02.2015.

Ovako. Presudu ne možemo promijeniti. Ali možemo promijeniti odluku o oboliciji i pomilovanju svih osoba koje su sudjelovale u aktivnostima protiv Republike Hrvatske a abolirane su odlukom predsjednika Republike Hrvatske i danas su potpuno integrirane u društveni i politički život Republike Hrvatske. Ako su te osobe djelovale na štetu Republike Hrvatske ili protiv Republike Hrvatske, krajnje je vrijeme da se ta abolicija poništi ili povuče sa snage i da se protiv tih osoba pokrene kazneni ili drugi postupak. Tako će pravda biti zadovoljena da teritoriju Republike Hrvatske.

VL
Avatar watson2
watson2
19:37 03.02.2015.

Srbija nije kriva jer nije niti postojala ,ali su krivi JNA, srpske paravojne postrojbe i Srbi na čelu sa Slobodanom Miloševićem s ciljem stvaranja Velike Srbije i protjerivanja svega ne srpskog stanovništva i masovne zločine nad ne srpskim stanovništvom. Hrvatskavatska u potpunosti oslobođena svih optužbi , Oluja je vojno-redarstvena akcija odrađena po najvišim vojnim standardima,a Srbi pobjegli nakon vojnog poraza jer su bili krvi za zločine nad Hrvatima(Od 2500 izmišljenih od strane Srba ubijenih civila u Oluji u Haagu dokazana 42 , većina u borbama. Od 25.000 izmišljenih od strane Srba zapaljenih stala, kuca za vrijeme Oluje i poslije Oluje u Haagu dokaza 154 većina u borbama).

VL
LV
LVX
20:07 03.02.2015.

Ova naša politička mafiokracicaja, leže na parama i nabacuju se izjavama, to im je sav posao.

VL
IV
Ivanveliki
21:17 03.02.2015.

ne mogu vjerovati da je tužba tako loše napravljena. Usput, moglo ih se možda tužiti za agresiju, za pogibiju civila, djece, staraca... svu materijalnu stetu Meni to smrdi na sabotažu u vođenju postupka s naše strane, jer ne vjerujem da su naši tužitelji toliko aljkavi i nesposobni dokazati nesto sto je svima jasno

VL
JK
ja-kan
19:59 03.02.2015.

Miljeniću, ako imaš imalo časti i poštenja daj ostavku napravio si u pravosuđu više štete nego ijedan ministar prije tebe.

VL
HR
H.R.T.99
20:54 03.02.2015.

Milanović, Josipović, Pusić, Miljenić i ostali ministri po riječima Miljenića "moraju" surađivati sa Srbijom. Nije vam dosta ovakvog suradivanja? Blatite Hrvatsku gdje GOD stignete, vlast održavate uz pomoć antihrvata.

VL
MO
mozdaznam
19:33 03.02.2015.

Znaci ovako. Definiciju ratnog zločina i definiciju genocida propisao je UN davnih godina, a suverene države instalirale u svoj kazneni zakon, uz napomenu da se takvi sukobi rješavaju na međunarodnom sudu. Da su naši " stručnjaci " i " pravnici " tužili Srbiju ili srpski dio tadašnje Jugoslavije za ratni zlocin , uz to i ratnu odstetu, dobili bi ! Ne! Oni ce tužit za genocid i naravno da ce se dogoditi presuda poput ove. Da ce se presudom koja nije trebala biti ni pokrenuta na ovom pravnom temelju baciti ljaga i na domovinski rat i na sve žrtve koje su Hrvati pretrpjeli. Netko je s ciljem pokrenuo tužbu za genocid znajuci da ona neće proći i da ce se dogoditi ovo sto se dogodilo i da ce Srbi nakon svih razaranja SAD imati trenutak da trljaju ruke i da budu zadovoljni. Nepotrebno je davati izjave o razaranju u hrvatskoj kad naši stručnjaci nisu tuzili Srbiju za to nego za nešto sto nije moglo proći. Amen.

VL
BA
bakulušić
20:25 03.02.2015.

...u zadnjoj godini mandata, pred izbore. Ovo je bolja fora od oprosta dugova.

VL
LI
lixeGZ
21:06 03.02.2015.

po ovoj presudi se samo da zaključiti, da je Pavelić bio vidovnjak po odnosu na "braću" srbe.

VL
PL
plavac9999
22:06 03.02.2015.

samo nam treba još jedna promašena tužba i neznam koliko milijuna eura troškova. Tužiće JNA, a u to vrijeme oni su bili legalna oružana formacija i koja je postupala u skladu s ondašnjim ustavom SFRJ. Treba pogledat snimke predsjedanja predsjedništva ondašnje države i JNA iz 1991. god. (snimke objavljene na internetskim stranicama Yu tube. Tu bi tek mogli dobit pravu pljusku. Zločina je bilo, ali treba tražiti pojedince i njih procesuirati. Ovaj komentar je samo za one koje razmišljaju glavom, a ne srcem.

VL
DU
Deleted user
23:55 03.02.2015.

Ovaj je danas totalno pukao.

VL
DO
dobar
22:46 03.02.2015.

Presuda potvrduje da su Pusicka, Josipovic, Milanovic, Pupovac uspjeli nametnuti svoju istinu i svoju laz o podjednakoj krivnji.Neznam gdje Orsanic vidi presudu u korist Hrvatske da je Srbija kriva onda bi i takova presuda bila kome se to opet prodaju muda pod bubrege. Ova vlast stvarno misli da su svi u drzavi blesavi samo oni pametni pa u jednu ruku su u pravi jer inace bi narod ih odavno zbacio sa grbace jer primaju dobre novce za nerad i rad protiv svoje vlastite drzave. Koje bi to bilo iznanadenje jest za narod ali za Josipovica i Pusicku nije jer su zdusno radili na podjednakoj krivnji jer su se cijli mandat ponasali kao da su predsjednici i ministri u Srbiji a ne u Hrvatskoj.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.