Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegnuta tragedija

'Prestravljeni smo! Nakon eksplozije svi smo skočili u more'

eksplozija Zadar
Foto: Frane Šarić
1/6
13.08.2014.
u 12:28

U jednom trenutku motor je eksplodirao i svi smo skočili u more. Dogodilo se to uz benzinsku crpku i mogla je nastati velika tragedija

Djelatnici Inine benzinske crpke na Branimirovoj obali u Zadru opet su spašavali turiste. Nedavno su spasili ronioca, a sada pak četveročlanu njemačku obitelj kojoj je eksplodirao motor na gliseru. U oba slučaja pomagali su im i “obični” Zadrani, prolaznici koji su vidjeli kalvariju na moru gotovo u samom središtu grada. U srijedu oko 11 sati njemački državljani na benzinskoj crpki punili su gorivo u gliser i tek što su krenuli, udaljivši se samo nekoliko metara, motor plovila doslovno je eksplodirao.

Dotrčali s aparatom

Prestravili smo se. U jednom trenutku motor je eksplodirao, a nas četvorica odmah smo skočila u more.

Srećom, obala je bila blizu. Sve se dogodilo blizu benzinske crpke i mogla se dogoditi velika tragedija – rekao nam je jedan od putnika s njemačkog glisera David Knauf. Njemu je ovo bio prvi dolazak u Hrvatsku, a kada se malo opustio, rekao je da misli da mu nitko neće vjerovati što mi se dogodilo. – Ma stvarno smo imali puno sreće. Glavno je da nismo stradali – dodaje Knauf.

Havariju na moru odmah su primijetili i djelatnici benzinske crpke. – Eksplozija je bila snažna. Dotrčali smo s aparatom za gašenje. Ovaj put sam ja bio brži od Darka jer ga boli kuk – rekao nam je Mario Kotar, djelatnik benzinske crpke. Njegov kolega Darko Bašić prije nekoliko tjedana sudjelovao je u spašavanju ronioca gotovo na istom mjestu.

Ronilac nije reagirao

Tada je primijetio samo mjehuriće na površini i da ronilac kruži ispod površine, a kada ni na dozivanje nije reagirao, djelatnik benzinske crpke skočio je u more i zajedno s još jednim Zadraninom izvukao ga na obalu, gdje je reanimiran.– Glavno da se nije dogodila tragedija – komentirao je eksploziju na gliseru Darko Bašić.

>>Zadarski heroj ispričao kako je roniocu spasio život!

>>Nezadovoljan sudskom odlukom o diobi, Varaždinac digao kuću u zrak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije