Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ribić

'Prestane li država financirati podružnice, vidimo se na sudu'

'13.08.2010., Zagreb - Nezavisni sindikat znanosti odrzao je konferenciju za novinare povodom navodnog tajnog vladinog financiranja tog sindikata, Vilim Ribic . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
13.08.2010.
u 19:52

Naknadu za rad prima 160 sindikalnih podružnica, a visina iznosa ovisi o veličini podružnice i kreće se od tri do 30 tisuća kuna godišnje.

Vilim Ribić, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, odbacio je optužbe na svoj račun o navodnome nenamjenskom trošenju novca koje je njegovu sindikatu država već 19 godina davala za naknade za rad podružnica i sindikalnih povjerenika. Kao glavni dokaz Ribić je pokazao sporazum potpisan s Vladom još 1991. godine na temelju kojeg sindikat i ima pravo na novac za sindikalne naknade, a na svoju konferenciju za novinare donio je i 19 registratora sa svim rješenjima o isplatama sindikalnim podružnicama provedenim u zadnjih 19 godina. Ribić je također istaknuo kako se ne boji da će sindikalne podružnice država prestati financirati. U protivnom, srest će se, kaže, na sudu.

Ribić je odbacio i priče kako je nenamjenskim trošenjem državnog novca kupljeno zemljište za gradnju Sindikalnog doma. Inače, Ribićev sindikat ima ukupno 130 podružnica i 320 povjerenika, a naknada se prima za njih 160. Visina naknade ovisi o veličini podružnice i kreće se od tri do 30 tisuća kuna godišnje.

Komentara 10

AB
abendblatt
20:26 13.08.2010.

Sindikati se moraju iskljucivo financirat od clanarine, oni rade protiv drzave i jos traze novac zato, crveni kmeri.

DE
deda58
20:56 13.08.2010.

abendblatt Mislim da tvoji postovi nisu vrijedni komentara. Vrati se u kameno doba jer tamo pripadaš, a naša je sreća da domovinu brane Jaca, Šuki, Kalmeta . . . .

PG
praseca gripa
22:39 13.08.2010.

Treba \"lezilebovicima\" lova. Tko moze zivjet od clanarine? Drzava mora bit sretna da ih ima i to sto vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije