Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaj reformama

Press: Srbija će u petak dobiti kandidaturu za članstvo u EU

\'Unutrasnja Beograd Srbija 20.03.2009. Boris Tadic predsjednik Republike Srbije tijekom posjeta premijera RH Ive Sanadera. Photo: Anto Magzan/Vecernji list\'
\'Anto Magzan/PIXSELL
07.12.2011.
u 16:50

Kandidatura će najvjerojatnije biti ostvarena i bez dogovora Beograda s Prištinom.

Srbija će u petak dobiti kandidaturu za članstvo u Europskoj uniji pod uvjetom da se s Prištinom dogovori o predstavljanju kosovskih dužnosnika na regionalnim skupovima. No, kako prenosi Press, koji je informaciju dobio iz diplomatskih krugova, kandidatura će vjerojatno biti ostvarena čak i bez ispunjavanja tog uvjeta.

– Srbija će dobiti kandidaturu kao poticaj progresivnim, demokratskim i europskim snagama da nastave s reformama – tvrde Pressovi izvori.

Borislav Stefanović, šef srpske pregovaračke ekipe u sporu oko Kosova, tvrdi da dogovor s Prištinom još nije postignut, ali i da će do petka najvjerojatnije biti. Također je naglasio i da se Beograd nije spreman odreći svog ustava i Rezolucije 1244 koju je Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo 1999. godine nakon izbijanja rata na Kosovu.

Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je pak da Bruxelles Srbiji nije postavio nijedan uvjet za kandidaturu te kako je Srbija ispunila uvjete za članstvo u EU. Također je dodao da do petka još ima šansi da se s Prištinom postigne dogovor.

Komentara 32

BA
Bay
14:26 08.12.2011.

Sejo seljačino : Iz kakvog li ti to tek pederskog viljeta dolaziš kad nam tako kompetentnu prosudbu o broju toplih u Stambolu daješ ?

MO
morituriite
17:16 07.12.2011.

Ne zna se tko je veća đubrad - Srbadija, prokleta licemjerna Europa ili ovi naši političari beskralježnjaci koji su puzali i lizali tlo po kojim hodaju i najniže rangirani europski činovnici te pristajali na sve njihove ucjene i bespogovorno ih izvršavali. Fuj!

OB
-obrisani-
21:18 07.12.2011.

Blagojevića rebnulo 14 godina....... srpska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije