Naslovnica Vijesti Hrvatska

Presretni Stipa i nadalje će se brinuti o Malenoj i Klepetanu

Nakon što se u medijima pojavila o vijest o mogućem završetku jedne od najljepših ljubavnih priča životinjskog svijeta, na adresu Stjepana Vokića skotrljala se lavina dobrote iz cijele Hrvatske.
16. srpnja 2012. u 15:13 9 komentara 6 prikaza
rode (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon što se u medijima pojavila o vijest o mogućem završetku jedne od najljepših ljubavnih priča životinjskog svijeta, na adresu umirovljenog domara Stjepana Vokića iz Brodskog Varoša skotrljala se lavina dobrote iz cijele Hrvatske. Pomoć u novcu te hrani i drugim potrepštinama za rode počela je pristizati sa svih strana.

Stipa, koji je zbog male mirovine i financijskih problema razmišljao o predaji Malene na udomljavanje, bio je osupnut od sreće. 

– Telefon stalno zvoni, primao sam pozive i u 2 sata noću. Jedni ne znaju adresu, drugi su dobili krive brojeve pa me nisu mogli odmah dobiti, ali svi žele pomoći. Najviše me je iznenadio jedan mladi bračni par iz Zagreba. Susjed mi je rekao da su mi zvonili na vrata dok sam ja bio u ribi. On im je otvorio kapiju, poslikali su rode i pitali gdje bi mi mogli ostaviti poruku. Međutim, umjesto poruke, oni su mi u kuverti ostavili toliko novca da bih mogao tri puta registrirati svoj auto. Ne znam što bih rekao, presretan sam i veoma zahvalan – kaže Stipa, koji je danas u banci otvorio i devizni račun kako bi i donatori iz inozemstva mogli uplatiti svoje priloge. Brod žiroračuna u PBZ-u za devizne uplate je IBAN: HR68 23400093 203998730, SWIFT adresa PBZ GHR2X.

U međuvremenu su se javili i potencijalni udomitelji, ali nakon svega ovaj zaljubljenik u životinje, koji već 20 godina skrbi o rodi slomljenog krila Malenoj, više ni ne razmišlja o rastajanju od svojih ljubimaca. Danas je odvezao i automobil na registraciju, tako da će sada bez straha od policije moći odlaziti u nabavku na ribnjake. Što je najvažnije, njegovi će zaljubljeni ljubimci biti zadovoljni i siti. 

– Svi su se podigli na noge, svi mi pomažu i shvatio sam da jednostavno ne smijem napustiti Malenu. Proradilo je veliko hrvatsko srce i humanost naših ljudi koji, čini se, nemaju povjerenja da će se netko drugi tako brinuti o rodama. Uostalom, Malena i Klepetan više nisu samo moji. Oni pripadaju cijeloj Hrvatskoj – zaključio je Stipa.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar aaaasdefrr
  aaaasdefrr:

  Hvala ti Stipa ,ti si sunce u ovom sivilu koje se nadvilo nad nas.

 • Kristina123:

  Baš lijepo;) Velik je to čovjek, svaka mu čast.

 • Wer Sind Sie Herr Sorge:

  Vi Hrvati koji zivite u Hrvatskoj mozda necete vijerovati ali ova prica o rodama je obisla cijeli svijet. Hvala mu na plemenitom radu, taj covjek nije vidio politicare.