Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plemenitost

Presretna Katrin (3): Puno ste mi igračaka donijeli, volim vas sve!

obitelj piljić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/7
24.02.2012.
u 16:24

Obitelj Piljić samo je čudo spasilo od tragedije. Kuća stara gotovo 140 godina nije izdržala teret snijega

– Joj, takav će mi baš trebati! Lijep je! – zasjale su oči trogodišnje Katrin Marte Piljić iz Kopačeva kada je ugledala plišanog medu velikog kao ona sama. Veselim je pogledom djevojčica pratila osječke vatrogasce kako u kutijama unose još nekoliko medvjedića, a njezinom pet godina starijem bratu Silviju nije promakla nogometna lopta.

Vatrogasna kola JPVP-a grada Osijeka parkirala su se pred njihovim privremenim domom. Za siromašnu obitelj, na čijoj se kući proteklog vikenda urušio krov, pokrenuli su humanitarnu akciju. Građani nisu ostali gluhi na apele. Poslali su im hranu, odjeću, obuću, ali i novac.

– Imam puno igračaka sad kad ste mi donijeli. I ona manja djeca s kojom se igram doći će ih vidjeti. Volim vas sve! – oduševljena je bila Katrin, koja je bila i najrazgovorljivija. Od njezinih su riječi roditeljima, a umalo i vatrogascima zasuzile oči.

Malena ima i 11-godišnjeg brata Denisa Darija. Samo čudo spasilo ih je od tragedije. Kuća stara gotovo 140 godina nije izdržala teret snijega. Krov se u noći na subotu “složio” kao kula od karata. Piljićevi su ostali bez jedinog što su imali. Mladi roditelji, kuharica Ljerka i građevinar Ivan, nezaposleni su.

– Iznenađeni smo i zahvalni svima! Građani zovu i pomažu, novac nam je poslala i jedna gospođa iz Švicarske. Dobit ćemo vjerojatno materijal od APN-a pa ću novu kuću graditi sam – kaže Ivan. Vatrogasci su apel uputili i građevinskim tvrtkama, no nisu se odazvale.

– Planiramo ubuduće bar jednom tjedno razveseliti neku obitelj odjećom i sličnim. Dosta je onih kojima je to potrebno – ističe vatrogasac Vacika Brajdić. Zbog humanosti, osječki je JPVP predložen za nagradu “Ponos Hrvatske” koju dodjeljuju 24sata.

Komentara 2

AG
agata
14:06 25.02.2012.

Žao mi je ljudi, djece pogotovo ali ne mogu se oteti dojmu da najviše potomaka imaju oni koji nemaju ni za sebe same. I partner i ja smo zaposleni pa se ne usudimo još poraditi na potomstvu, a ovi ne rade a već ih imaju troje. U današnje vrijeme djeci za normalan život treba pružiti puno više od čiste ljubavi. U suprotnom će im kad odrastu biti gore nego nama sada.

M2
m2
22:32 26.02.2012.

Agata, ako tako razmisljas, nikada niti neces imati djece. Zivot nije savrsen, uvijek nedostaje novca i srece. Cesto mislimo da nam trebaju stvari koje su zapravo nebitne sto je posljedica konzumerizma i iskrivljenih vrijednosti u drustvu. Zivot ljudi s vise djece je skromniji, ali ne nuzno i los

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije