Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Presečki: Gdje su bila prava djece kad je na busevima bio HNS?

presecki
Alen Brodar/VLM
17.05.2013.
u 12:20

Javni natječaj je bio raspisan, sklopili su se ugovori s više subjekata, kaže Presečki

 - Radi se o dopisima koje smo dobili od krapinsko - zagorske županice Sonje Borovčak, s kojom smo, moram reći, dosad imali odličnu suradnju. Ona nas je naime obavijestila da završava komunikaciju s nama, uz žaljenje što naša suradnja i njena podrška svim našim poduzetničkim projektima završava na ovaj način. A sve samo zato što imamo oglase HDZ-a na autobusima, što nije po njihovoj volji, a pod izlikom da se krše prava djece - započeo je svoje izlaganje novinarima direktor Presečki grupe Antun Presečki, koji je na tu temu sazvao konferenciju za medije, dodavši da se tu radi o neprimjerenom političkom pritisku, kojim se želi narušiti ugled Presečki grupe.

 Može i SDP

 - Bio je raspisan javni natječaj za oglašavanje subjekata iz cijele zemlje na našim busevima i sklopili smo ugovore s nekoliko njih. Nismo ciljali tko će biti na našim autobusima. Može i SDP staviti reklamu na naš bus ako želi - rekao je Presečki. Dodao je da su uoči izbora 2007. godine na autobusima oglašavali HNS, koja sudjeluje u sadašnjoj županijskoj strukturi. - Tada je Sonja Borovčak isto bila županica i čudi nas zašto onda nije osjetila potrebu da se brine o pravima djece, kaže Presečki. Pritom je dodao da tu za njega i dalje nema ničeg spornog te da je za njega gore kad se na ZET-ovim tramvajima reklamiraju kondomi ili pivo.

 Nezadovoljni roditelji

 S druge strane, županica Borovčak rekla nam je da je reagirala jer su je zvali nezadovoljni roditelji te da je to učinila isključivo zato jer se radi o posebnom prijevozu osnovnoškolaca. - To je kao da plakate lijepe po školi, to se ne smije. Tim autobusima se voze djeca, a za to je dobio i lijep novac od Županije - zaključila je županica, dodavši da je pod prekidom komunikacije mislila samo na ovaj slučaj.

Hajdaš Dončić poslao inspekciju?

- Netom nakon održane konferencije za tisak, zatečeni smo inspekcijskim nadzorom Ministarstva pomorstva, prometa i veza naloženim od strane ministra Siniše Hajdaš-Dončić, predstavnika iste političke opcije. Ovo je najbolji primjer političkog pritiska i revanšizma. Inače, naši mnogobrojni i davno podneseni zahtjevi za inspekcijskim nadzorom se ne rješavaju, između ostalog i zahtjev za upravnim nadzorom nad provođenjem Zakona o prijevozu o cestovnom prometu, koji je upućen i ovom ministarstvu, koje nam je neviđenom žurnošću, poslalo inspekciju s do sada neviđeno opsežnim predmetom nadzora - stoji u priopćenju koje potpisuje Antun Presečki, koje je stiglo nekoliko sati nakon pressice.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije