Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZIO BRZO

Detalji tragedije kod Tribunja: Slovačke bicikliste usmrtio jer je prešao u suprotni trak

Ilustracija
Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
21.09.2021.
u 08:04

Slovački par zadobio je višestruke teške ozljede od kojih je preminuo u Općoj bolnici Šibenik

Muškarac (69) sumnjiči se za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom zbog čega je ispitan na ODO Šibenik te je  protiv njega pokrenuta istraga.

Sumnjiči ga se da je 17. rujna 2021., na lokalnoj cesti u blizini Šibenika upravljao automobilom njemačkih oznaka te da nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti koja je bila mokra od kiše. Zbog toga je u lijevom zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao u suprotni kolnički trak. Tu je, kako se sumnja, udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera, uz južni rub kolnika, upravljao državljanin Slovačke, koji je od siline udara s biciklom pao na zemljanu površinu sa strane kolnika.  

Sumnja se da je 69-godišnjak potom udario u suhozid od kojeg se odbio te u rotiranju udario u drugi bicikl kojim je iz suprotnog smjera, uz južni rub kolnika, upravljala državljanka Slovačke, koja je od siline udara s biciklom odbačena izvan južnog ruba kolnika na zemljanu površinu. Slovački par je zadobio višestruke teške ozljede od kojih je preminuo u Općoj bolnici Šibenik.

 

Komentara 8

FN
Fr@njo
08:57 21.09.2021.

uvjek se cudim kada vidim strane turiste kada vucu i bicikle u Hrvatsku..prvo , nemaju se gdje voziti , a opasnost je velika da ih pijani kreteni ne pokupe .

SL
slavenZadravec
08:31 21.09.2021.

Bicikliste i pješake u prometu treba zakonski puno bolje zaštititi. Uz to, postrožavanje uvjeta (češći zdrastveni, obaveza obnavljanja vozačkog ispita ...) za upravljanje motornim vozilima bi vjerovatno spasilo dosta života.

DU
Deleted user
12:27 21.09.2021.

Kako je u lijevom zavoju prešao na suprotnu stranu? Centrifugalna sila ga baca van ako prebrzo vozi. Prije da je sjekao zavoj i vozio suprotnom stranom😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije