Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parkiranje u Križevc

Preraspodjela, a ne produljenje, radi onih s godišnjim kartama

Parking KZ
Marijan Sušenj/PIXSELL
04.03.2011.
u 14:20

Koncesionar predlaže da je naplata radnim danom od 8 do 17 (dosad u 1. zoni od 7 do 15 sati), i od 8 do 16 sati, a subotom do 13 h

Koncesionar križevačkih parkirališta tvrtka Dvorac d.o.o. predložila je gradskoj upravi promjenu načina naplate parkiranja. O tome je raspravljao kolegij gradonačelnika Branka Hrga, uputivši prijedlog Gradskom vijeću, da naplata radnim danom u 1. zoni (uži centar) bude od 8 do 17, a u 2. zoni od 8 do 16 sati, dok bi subotom svugdje bilo od 8 do 13 sati. Iz Ureda gradonačelnika odgovaraju da je koncesionar, koji ugovorom s Gradom svako od 400-ak mjesta plaća 560 kuna godišnje, "uočio nelogičnosti kod obavljanja posla, a analizirajući istu djelatnost u okolnim gradovima, uočeno je da se gradska odluka razlikuje od njih, te je radi što boljeg protoka kao i osiguranja veće kvalitete usluge parkiranja predložena izmjena." Iako je očito da je u 1. zoni to sat dulje, Kristijan Deduš iz Dvorca upozorava da se ne radi o produljenju, već o preraspodjeli vremena.

- Dosad je naplata bila od 7 ujutro, ali smo zbog manje prometa i šanse da ljudi u tom satu obave što trebaju u gradu, pomaknuli na 8. A produljenjem od sat vremena u 1. zoni (sad ukupno 9 sati) idemo na ruku stanarima u centru, s plaćenim godišnjim kartama, koji rade do 15 sati, a koji dosad nisu mogli naći parking jer im je netko zauzimao mjesto po istekla naplate - objašnjava Deduš, napominjući da im je prihod, od uvođenja SMS-naplate u prosincu, poslovna tajna. Čelnik Dvorca kaže da Križevčani sve češće plaćaju SMS-om (1. zona 4 kune za sat, 2. zona 2 kune), a da onima koji dobiju "kaznu" od 80 kuna, opraštaju pola tog iznosa, ako je u roku od 24 sata podmire isključivo u njihovu uredu.

Komentara 5

YO
yocko
16:18 04.03.2011.

vidjet če se muljaže i sa ovim biznisom dok če izači van zna se da je koncesionar iz Karana a završio u Mladinama a šta mislite zašto??

SU
suncobran
20:57 04.03.2011.

neće se vidjeti @yocko pa vidiš da je već poslovna tajna jer je već ubrano puno više novca nego treba dati za koncesiju a to što je iz Mladina pa zna se navodno mu tata iz Mladina i u gradskom vijeću pa gradonaćelnik i župan am ti bogca nejde vrag srati na malu vrpu

YO
yocko
18:14 05.03.2011.

Suncobran ti imaš vezu sigurno kod Hrga daj mu šapni kad su toliko zaradili zakaj branitelji nebi mogli imati besplatno parkiranje a znam onda njemu bokcu nebi ništa ostalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije