Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitna intervencija

Prerano rođenu bebu helikopterom prevezli u Split

Vojni helikopter
Foto: Pixsell
19.11.2013.
u 13:51

Beba je jučer sretno sletjela u KBC Split iz Dubrovnika, zahvaljujući angažmanu posade Eskadrile transportnih helikoptera iz 93. zrakoplovne baze

Prijevremeno rođena beba u ponedjeljak je sretno helikopterom stigla iz dubrovačke bolnice u KBC Split, i to zahvaljujući spremnosti posade Eskadrile transportnih helikoptera iz 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a.

Ministarstvo obrane javilo je da je posada helikopterom Mi-8 MTV prvo sletjela na splitske Firule po inkubator za prijevoz bebe. To je već drugi takav slučaj s bebama ovoga mjeseca i 455. pacijent kojeg su letači iz Divulja prevezli u 2013. godini, što je od 1993. i godišnji rekord!

Prijevoz tek rođenih beba uz pomoć helikoptera HRZ i PZO-a dio je bolničkog projekta KBC Split „K sebi“ u kojem zbog potreba hitnog zbrinjavanja sudjeluju i letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera iz Divulja. Na ovom letu aktivni su bili kapetan satnik Dalibor Ivelja, kopilot poručnik Filip Petrinjak te tehničari letači nadnarednik Mladen Delić i desetnik Frane Franić, javili su iz MORH-a.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:01 19.11.2013.

Hvala našim pilotima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije