Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Preporod: Jovanoviću je mjesto među djecom vukovarske škole

Da je u Hrvatskoj obrazovanje prioritet, onda bi se cjelokupan politički vrh zainteresirao za sudbinu 277 učenika i 53 djelatnika vukovarske škole koja je bez struje
11. lipnja 2012. u 13:23 2 komentara 5 prikaza
učionica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod u priopćenju medijima poziva cjelokupni politički vrh ove zemlje, predsjednika i premijera te resornog ministra, da se angažiraju oko pronalaska rješenja koje će osigurati koliko-toliko normalan završetak nastavne godine u vukovarskoj OŠ Nikole Andrića.

Prije dva tjedna Državni je inspektorat, naime, zabranio zaposlenicima rad, a učenicima pohađanje nastave "sve dok traju okolnosti zbog kojih je neposredno ugrožen život i sigurnost učenika i djelatnika".

– Da je u Hrvatskoj obrazovanje prioritet, kako to vole isticati naši političari, onda bi se cjelokupan politički vrh zainteresirao za sudbinu 277 učenika i 53 djelatnika vukovarske škole. Škole koja je, nakon što su joj iskopčali struju komunikacijski odsječena od ostatka zemlje i svijeta, škole u kojoj nema mogućnosti umnažanja zadnjih testova, škole koja od 2010. godine radi onoliko koliko traje danje svjetlo... – ističu sindikalisti prozivajući ministra Jovanovića: 

– Koliko je god ministru Željku Jovanoviću mjesto ovih dana među našim nogometašima u Poljskoj, još mu je više mjesto među vukovarskim osnovnoškolcima, njihovim roditeljima i zaposlenicima škole. 

Belma Šoljanin
Korona joj uzela život
Ovo je posljednja poruka majke čija je smrt zaprepastila regiju: Taj strah niste doživjeli...
MAFIN 2020.
Večernjakova Mala akademija financija donosi vam digitalno predavanje o financijskoj pismenosti
  • Avatar sofist
    sofist:

    Sramota! Kada će se ova država početi odnositi prema herojskomu hrvatskom Vukovaru na ispravan način?

  • adan:

    Što bi sad Jovanović trebao u šest mjeseci izgraditi sto škola i humanizirati školski prostor?Što su radili oni do jučer, oni koji su vladali gotovo dva desetljeća, oni koji su se zaklinjali u domoljublje i kojima je " vukovarska žrtva" ... prikaži još!" bila neprekidno u ustima...Oni su samo krali a ako su što i gradili bile su to crkve jer znanje kvari ljude.Živimo u državi u kojoj se znaju prioriteti.Obrazovanje tu ne stanuje pa sa se zato u 21. stoljeću kod nas može dogoditi da i škola imenom Nikole Tesle nema struju.