Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prepolovljena prednost SDP-a pred HDZ-om, za Kukuriku 40,5 posto

Josipović je najpopularniji političar sa 79-postotnom potporom građana, drugi je predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa 43 posto, a pad popularnosti Jadranka Kosor zaustavila je te je sada podupire 41 posto Hrvata.
28. srpnja 2010. u 19:41 95 komentara 2588 prikaza
Kosor, Milanović (1)
Foto: Pixsell

Da su danas izbori, Vladu bi sastavljala lijeva koalicija na čelu sa SDP-om koja, prema anketi Pulsa za Novu TV, osvaja 40,5 posto glasova. Stranke desnice, predvođene HDZ-om, osvojile bi deset posto manje mandata. I dalje je SDP najpopularnija stranka sa 30,8 posto, ali prednost im je u mjesec dana, pred HDZ-om, prepolovljena: s deset na pet posto.

HDZ bi osvojio 25,8 posto, a na trećemu mjestu poslije više od dvije godine ne stoluje više HNS, već njihov koalicijski partner HSU sa sedam posto glasova. HNS je četvrti sa 6,6 posto, a HSS peti sa 6,1 posto.

Ni jedna druga stranka ne prelazi izborni prag: HSP osvaja 4,2 posto, a HSLS, pokazala je anketa prije napuštanja vladajuće koalicije, osvaja tri posto glasova birača.

I dalje je predsjednik Ivo Josipović najpopularniji političar sa 79-postotnom potporom građana, drugi je predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa 43 posto uz laganu tendenciju pada popularnosti, a Jadranka Kosor zaustavila je pad popularnosti te je sada podupire 41 posto Hrvata.

Ipak, 69 posto građana smatra kako Hrvatska ide u lošem smjeru, a još je zanimljiviji podatak da isto misli i svaki drugi birač HDZ-a. Čak 78 posto ispitanika uvjereno je da će vladajuća koalicija opstati do kraja mandata.

Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • zmaj5:

    @lschmidt oprosti ali po meni bi trebala padati,ili sam nešto propustio?

  • truba:

    ne želin ni jedne ni druge puno komentirat al ako sdp nije bio sposoban zaustavit bandića i gradnju varšavske onda mislim da ne bi ništa bili bolji na razini države

  • bigboii:

    Varšavska će skupo koštati sdp na izborima, a toga su i sami svjesni. Narod nije povjerovao u priču da iza svega stoji isključivo Bandić i sada su u problemima