Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC SPLIT

Prepiska je degutantna, ali je najprije bitno utvrditi njezinu vjerodostojnost

nikola kolja poljak
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
30.11.2015.
u 10:14

Ravnateljstvo KBC Split i ja imamo nultu toleranciju za korumptivne radnje, napisao je sanacijski upravitelj KBC Split Nikola Kolja Poljak

Sanacijski upravitelj KBC Split prim. doc. dr. sc. Nikola Kolja Poljak reagirao je na medijske objave o slučaju korupcije dvoje splitskih liječnika kojom su preko Facebooka dogovarali "slanje" pacijenata i uzimanje mita. Sve se to navodno dogodilo u bolnici kojom upravlja, a što je prije tri dana objavio portal Index. Reagiranje sanacijskog upravitelja Poljaka donosimo u cijelosti:

"Prije nego se referiram na korespodenciju koja je iznesena na Indexovom portalu, a tiče se djelatnika KBC Split, moram kazati, da ja kao i Ravnateljstvo KBC Split imamo nultu toleranciju za korumptivne radnje.

Ovakva prepiska je malo reći degutantna, ali prije pokretanja bilo kakvih postupaka prema bilo kome, od najveće je važnosti utvrditi vjerodostojnost objavljene prepiske. Za utvrđivanje njene autentičnosti postoje institucije koje se time bave i koje bi trebale donijeti procjenu o tome, kao i procjenu je li počinjeno i kakvo kazneno djelo.

KBC Split neće čekati, već će putem Povjerenstva za unutarnji nadzor žurno tražiti očitovanje od dr. Hrvoja Tomasovića i dr. Ivane Rosenzweig Jukić.

Na kraju bih se osvrnuo i na primjedbu pisca ovog članka koji iznosi da se KBC Slit često naziva i "Klinički grobnički centar". Nikada do sada, nisam čuo da se tako naziva ova bolnica, a ovakvo izrugivanje sa stožernom zdravstvenom ustanovom Južne Hrvatske je za mene i sve djelatnike KBC Split najblaže rečeno uvredljivo.

Sve ono dobro što svakodnevno rade djelatnici naše bolnice daleko nadilazi ovakvo vrijeđanje. KBC Split je bio i ostaje temeljna zdravstvena ustanova, čije stručno osoblje trajno pruža najsloženiju zdravstvenu skrb i dijagnostičko-terapijske postupke, i odgovorno tvrdim da su naši pacijenti potpuno sigurni."

>> Varga šalje inspekciju, Tomasović: Sve je laž

Komentara 1

TV
tv5378
14:35 30.11.2015.

Kak0 vas nije sram vrsiti hajku,u ime milanoviceve mafije,na ljude koji ne odgovaraju vasim svjetonazorima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije