Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCES

Preokret - brata nije ubio, već 'usmrtio u stanju jake prepasti'

martinja
Marko Jurinec/PIXSELL
16.10.2013.
u 11:02

Nakon svjedočenja vještaka psihijatra, zastupnica javne optužbe izmijenila je optužnicu. Suđenje se nastavlja 30. listopada

Kada je prošle godine na Martinje u Rijeci Voćanskoj u Varaždinskoj županiji, Stjepan Šarko, nožem ubio brata Josipa i u rame ubo susjeda Stjepana Evačića, on je bio u posebnom afektivnom stanju teške prepasti. Svjedočio je tako jučer na varaždinskom Županijskom sudu vještak psihijatar Ante Bagarić, koji je sudu pojasnio kako je Stjepan Šarko u trenutku ubojstva osjećao da je neizbježno ugrožen njegov život.

- U tom momentu on razumijeva i osjeća bliskost uništenja, smrti te su njegovi postupci pokušaj da se po bilo koju cijenu izbjegne predviđeni ishod - svjedočio je Bagarić i dodao da je to stanje u manjoj mjeri bilo uzrokovano i alkoholom.

Svjedočio je i okrivljenik S. Šarko, koji je kazao da ga je brat godinama zlostavljao zbog čega je prije nekoliko godina morao potražiti i psihijatrijsku pomoć.

- I kada ga nije bilo ja sam čuo da je tu, da repetira pušku i slično - svjedočio je Šarko, kojem je dijagnosticiran deluzijski poremećaj. Zastupnica javne optužbe naposlijetku je izmijenila i optužnicu prema kojoj se S. Šarka više ne tereti da je ubio brata, već da ga je usmrtio u stanju jake prepasti. U odnosu na susjeda S. Evačića tereti ga se za nanošenje teške tjelesne ozljede, a ne za pokušaj ubojstva kao do sada.

Suđenje se nastavlja 30. listopada, jer je obrana zatražila prekid kako bi se mogla očitovati na izmjene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije