Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI
Povratak na članak

Preminuo Vladimir Dodig Trokut, cijenjeni konceptualni umjetnik i pisac

Prije pet godina Trokut je dobio i nagradu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (u koje je učlanjen od 1968. godine) za životno djelo koju je posvetio ocu Ivanu Dodigu Glavonji.

Komentari 12

PR
Pravednik1973
23:34 03.09.2018.

Šteta, legenda nezavisne kulture. Počivaj u miru.

VL
DU
Deleted user
23:19 03.09.2018.

Ekstcentrice...laka ti zemlja.

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
23:51 03.09.2018.

Laka ti zemlja Trokut i počivaj u miru. Drago mi je da sam te poznavao usprkos svim kontroverzama vezanim za tebe.

VL
JO
jocoudriga
05:46 04.09.2018.

Stenjevac i Popovača puni takvih umjetnika.

VL
Avatar Jalnuški
Jalnuški
01:26 04.09.2018.

"...Trokut čiji je cijeli zagrebački stan bio instalacija..." Instalacija? A to se sad tako zove? Imam jednog u bližoj obitelji čiji je stan, u to sam više nego uvjeren, daleko impresivnija instalacija od pokojnikovog. Kladim se na neviđeno.

VL
SA
salvellibondix5
00:18 08.09.2018.

Ako je istina mjerilo za postenje, onda je Vladimir bio mjerilo koliko sistem kulture teritorije u kojoj je zivio i dozivio svoje posljednje dane i noci zivota, do bessvjesti i bez ikakovih skrupula je indiferentan i diskriminatoran prema razlicitim civilizacijskimijskim kodeksom. Dapace kulturni sistem je grobnica i grobar osobe i umjetnika kao sto je Vladimir. Antimuzej nasuprot antisvijetu, antimuzej nasuprot anticivilizacije, antimuzej nasuprot zabokrecini, antimuzej nasuprot beskrajnoj indiferenciji i neskrupuloznosti... Vladimir nije umro onog dana kada su to objavili. Toga dana su se probudili i mejdiji i poceli pisati pametne stvari i niti svemir nije dovoljni prostor za hvala a kamoli introvertno ljutsko srce... Vladimir je umro onda kada su ga vec godinama stereotipno odbijale sve relevatne izlozbene institucije kako je volio reci A kategorije.Ali o toj smrti nitko nije obavjestavao jer ne obavjestavaju mejdiji o onima koji dobiju odbijenice, vec o onima koji dobiju dobijence... Ako je za vrijeme njegovog zivota sistem kulture ignorirao svoju sansu da Vladimiru napravi postenu izlozbu u gabaritima njegove osebujnosti, neka nikako ne dozvoli da njegova tkz.smrt bude za nju jednako nevrijedna, kao sto je bio i njegov zivot...ISPRAVITE NEPRAVDU. Na kraju jedno pitanje za bolji pocetak. Dali je vas zivot,pozicija ,stereotipivi, mjesecne place i spektar odbijenica sto ste mu dali i potpisali, vrijednije od onog sto je radio za vrijeme zivota i od onog sto nosi

VL
SP
spacek
11:34 04.09.2018.

Od Zagreba je dobio nogom u guzicu isto kao i Muzej automobila Ferdinand Budicki

VL
ST
Stipan
07:48 05.09.2018.

Izgleda kao cetnik. Još i prezime čudno .

VL
UJ
ujo41
23:26 03.09.2018.

neoprani sakupljač smeća pokoj mu duši

VL
OO
onako_ovlaš
23:19 03.09.2018.

e sad baš ako je bio šaman nek večernji objavi specijal o tome

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.